Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Eladóvá vált Gattyán György több tízmilliárdot érő luxusáruháza

A háromemeletes komplexum új tulajdonosát keresi.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Eladóvá vált a budapesti Andrássy út egyik legfényűzőbb épülete, amelyben korábban a Gattyán György milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozó Il Bacio di Stile nevű luxusáruház működött. A háromemeletes komplexum kapcsán elmondható, hogy 30 felsőkategóriás márka üzletet, egy kávézót és egy étteremet foglalt magában.

Mint ismert, 2012 szeptemberében nyílt meg, a beruházás mintegy ötmilliárd forintba került. Kétéves működés után azonban 2015-ben bezárt, ezzel Magyarország egyetlen luxusáruháza lehúzta a rolót. Gattyán György, a többségi tulajdonos Docler-csoport alapítója nem finanszírozta tovább a veszteségesen üzemelő áruházat. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A hivatalos ok egyebek mellett az igencsak megcsappant turistaforgalom és a költséges üzemeltetés volt. Az Il Bacio Kft. a közel száz alkalmazott többségét csoportos létszámleépítés keretében elbocsájtotta – írja a VG az Indexre hivatkozva. Ugyanakkor tény, hogy az üzletember luxemburgi központú cégcsoportja, a Docler Holding továbbra is növekedésben van.

2022-es éves forgalma 449 millió euró volt, és 2023-ban tovább növekedett – teszik hozzá a cikkben. De tavaly májusban arról is beszámoltunk, hogy már nem Gattyán a Kodolányi János egyetem tulajdonosa, ugyanis eladta annak fenntartói jogát. De azt is megírtuk, hogy a milliárdos 3 évre vállalta az egyetem fenntartását.

Ennek során pedig a felsőoktatási intézmény növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el. Ezáltal Gattyán úgy látja, az elmúlt 3 év alatt sikerült biztosítani az egyetem és a hozzátartozó gimnázium stabil működését.