Clouds
21 Budapest
Dollár
344,39 Ft
Euró
370,61 Ft
Font
431,39 Ft
Bitcoin
26,860 $

A WHO igazgatója szerint el kell kezdeni felkészülni a következő világjárványra

Genf, 2023. április 6. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp fõigazgatója megnyitja az „Egészség képekben, 75 év fejlõdés és kihívás” címû kiállítást Genfben 2023. április 6-án. A WHO megalakulásának 75. évfordulója alkalmából a Genfi-tó partján rendezett szabadtéri kiállításon mintegy félszáz fényképen keresztül mutatják be a WHO tevékenységét, a tárlat anyagát a szervezet 58 ezer képet meghaladó fotóarchívumából válogatták össze. Az ENSZ égisze alatt mûködõ Egészségügyi Világszervezetet 1948. április 7-én alapították a svájci nagyvárosban. MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint nincs idő a késlekedésre.

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője a WHO éves közgyűlésén szólította fel a világ országait arra, hogy haladéktalanul hajtsák végre a következő világjárványra való felkészülés legfontosabb reformjait.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra is felhívta a figyelmet, hogy az ENSZ egészségügyi ügynökségeinek finanszírozására vonatkozó korábbi kötelezettségvállalásainak betartása is elengedhetetlen a sikeres felkészüléshez.

Nem az a kérdés, hogy lesz-e következő, hanem az, hogy mikor

Kiemelte, hogy itt az ideje a következő járvány megelőzéséről szóló tárgyalások előmozdításának: „Ha nem lépjük meg a szükséges reformokat, akkor mégis ki fogja megtenni? És ha nem most, akkor mikor?” – fogalmazott.

„Ez a generáció az, amely megtapasztalta, milyen szörnyű lehet egy kis vírus pusztítása” – tette hozzá. Hétfőn fogják megvizsgálni többek között a WHO 2024-2025-ös költségvetését is, amely tartalmazza az említett anyagi kötelezettségvállalás összegeit is.

A tíznapos genfi közgyűlésen emellett a globális egészségügyi kihívásokkal, köztük a jövőbeli világjárványokkal is foglalkoznak – írja a Reuters.