Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Egyre több helyen teszik kötelezővé az orvosi maszkok viselését a szövetmaszkok helyett

Bécs, 2021. január 25. FFP2 típusú egészségügyi védõmaszkot viselõ vásárló egy bécsi ABC-áruházban 2021. január 25-én. Ettõl a naptól kezdve Ausztriában kötelezõ az FFP2 védõmaszkok viselete az üzletekben és a tömegközlekedési jármûveken a koronavírus-járvány miatt. MTI/AP/Ronald Zak
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Hétfőn Ausztria is csatlakozott azon országokhoz, akik orvosi maszkok viselését teszik kötelezővé egyes közterületeken.

Az osztrákoknak mostantól FFP2 szűrős vagy N95-ös maszkokat kell viselniük a tömegközlekedési eszközökön, a boltokban és az éttermekben, amikor elviszik onnan az ebédüket.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Az új szabályzat minden 14 év felettire nézve kötelező, írja az osztrák egészségügyi minisztérium honlapján. A 6-14 éves gyermekeknek elég, ha a száját takarja valami, míg hatéves korig nem kell maszkot viselni, írja a CNN.

Messze nem Ausztria az első, aki meghozta ezt a döntést, a francia egészségügyi miniszter, Olivier Vieran múlt kedden mondta el, hogy bár az otthon készített maszkok a lehető legjobb szándékkal készültek, „nem feltétlenül nyújtják a megfelelő védelmet.”

Pár nap múlva a német kancellár, Angela Merkel az új, Nagy-Britanniából és Dél-Afrikából elindult vírustörzsekre hivatkozva szigorította az előírásokat az országban. Csütörtökön úgy nyilatkozott: „Mindenkit arra kérek, hogy vegye ezt komolyan, vagy nagyon nehéz lesz megakadályozni a harmadik hullámot.”

Ausztria egészségügyi minisztériumának adatai szerint hétfőig összesen 398399-en kapták el a koronavírust.