Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Az Egyesült Királyság a koronavírus-járvány ötödik hullámával küzd

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. június 29. - 19:46

Az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a koronavírusos esetek száma, a nyári rendezvények miatt azonban ugrásszerűen növekedhet az esetszám az országban.

Az Egyesült Királyság jelenleg a koronavírus-járvány ötödik hullámával küzd, az esetszámok pedig jelentősen növekedtek az elmúlt hetekben, szakértők pedig figyelmeztetettek, a nyári rendezvények miatt jelentősen megnövekedhet az új koronavírusos esetek száma az országban.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Az Independent beszámolója szerint a koronavírusos megbetegedések száma egyre csak növekszik az Egyesült Királyságban, a legfrissebb adatok szerint pedig 1,7 millió fertőzöttet regisztráltak, mely 23 százalékos növekedést jelent az előző heti járványügyi adatokhoz képest.

Szakértők megosztották, az ötödik hullámban az omikron variáns a domináns, illetve annak különböző alváltozatai. Tim Spector professzor, a ZOE elenevezésű, koronavírusos tüneteket vizsgáló alkalmazás munkatársa úgy fogalmazott, nyugodtan kijelenthetjük, hogy már tart az ötödik hullám, rövidesen ugyanis átlépi a 250 ezret a napi új esetek száma.

A koronavírusos esetszámok emelkedése miatt a brit hatóságok emlékeztető oltásokat javasolnak őszre, szakértők pedig figyelmeztettek, ahogy telik az idő, úgy az immunitás is csökken, így a lehető leghamarabb ütemezni kell az emlékeztető oltások beadását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.