Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Az Egyesült Királyság a koronavírus-járvány ötödik hullámával küzd

Az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a koronavírusos esetek száma, a nyári rendezvények miatt azonban ugrásszerűen növekedhet az esetszám az országban.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Egyesült Királyság jelenleg a koronavírus-járvány ötödik hullámával küzd, az esetszámok pedig jelentősen növekedtek az elmúlt hetekben, szakértők pedig figyelmeztetettek, a nyári rendezvények miatt jelentősen megnövekedhet az új koronavírusos esetek száma az országban.

Az Independent beszámolója szerint a koronavírusos megbetegedések száma egyre csak növekszik az Egyesült Királyságban, a legfrissebb adatok szerint pedig 1,7 millió fertőzöttet regisztráltak, mely 23 százalékos növekedést jelent az előző heti járványügyi adatokhoz képest. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Szakértők megosztották, az ötödik hullámban az omikron variáns a domináns, illetve annak különböző alváltozatai. Tim Spector professzor, a ZOE elenevezésű, koronavírusos tüneteket vizsgáló alkalmazás munkatársa úgy fogalmazott, nyugodtan kijelenthetjük, hogy már tart az ötödik hullám, rövidesen ugyanis átlépi a 250 ezret a napi új esetek száma.

A koronavírusos esetszámok emelkedése miatt a brit hatóságok emlékeztető oltásokat javasolnak őszre, szakértők pedig figyelmeztettek, ahogy telik az idő, úgy az immunitás is csökken, így a lehető leghamarabb ütemezni kell az emlékeztető oltások beadását.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.