Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Egy új törvényjavaslat mentené fel az orosz tisztségviselőket a „vétlen korrupció” alól

Az orosz parlament alsóháza elfogadta a „vétlen korrupció” szankcionálását megszüntető törvényjavaslatot.

Külföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A javaslat szerint felmenthetőek a felelősség alól azok a korrupt tisztviselők, bírák, ügyészek, katonák és egyéb személyek, akik nem voltak a korrupt cselekedeteik körülményeinek urai. Ilyen esetek például a természeti katasztrófák, járványok, sztrájkok, háborús konfliktusok és terrortámadások idején következhetnek be.

A javaslat azt is kimondja, hogy a „vétlen korrupció” megtörténhet olyankor is, amikor a hatóságok olyan korlátozásokat vezettek be, amiknek körülményei nem tőlük függnek – mint a jelenlegi járványhelyzet. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A törvény a Radio Free Europe szerint kimondja, hogy minden korrupciós esetet meg kell vizsgálnia egy erre kijelölt tanácsnak, mely eldönti, hogy az „irányíthatatlan körülmények közepette” történt-e.

Amennyiben a tanács úgy dönt, hogy valóban a körülmények vezettek a korrupcióhoz, akkor a korrupcióval megvádolt személynek a speciális körülmények elültét követő egy hónapban jóvá kell tennie a vétlen cselekedete okozta kárt.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.