18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Egy PTSD-ben szenvedő veterán apák napján követett el öngyilkosságot, felesége és két kisgyermeke is életét vesztette

Fotó: Unsplash/Thomas Dumortier
not image

Borbély Fanni

2021. június 23. - 20:07

Egy PTSD-ben szenvedő katonai veterán, felesége és két kisgyermeke mindannyian életüket vesztették egy feltételezett öngyilkosság után, amelyet apák napján követtek el Ohioban.

A 47 éves Nicholas Mavrakis, felesége, a 37 éves Lesley Mavrakis és két gyermekük, a 13 éves Ace és az ötéves Pippa lőtt sebekbe halt bele. A családot a Jackson Townshipben lévő Salerno St. utcai otthonukban találták meg, miután a rendőrség vasárnap délután jóléti ellenőrzésre érkezett a házhoz. Az esetet családi veszekedésként vizsgálják, amely hármas gyilkossághoz és öngyilkossághoz vezetett – közölte a rendőrség hétfőn.

Az apa több mint 20 évig szolgált az amerikai hadseregben, mielőtt 2013-ban nyugdíjba vonult, és Tony Mavrakis, aki azt állította, hogy Nicholas testvére, azt állította, hogy Nicolas PTSD-ben szenvedett, ami miatt megölte feleségét és gyermekeit, mielőtt öngyilkosságot követett el. A rendőrség nem feltételezi, hogy más emberek is részt vettek volna az incidensben.

Mavrakis 2013 júliusában vonult nyugállományba törzsőrmesterként, miután 20 évet szolgált az amerikai hadseregben – közölte a védelmi minisztérium. A feljegyzések szerint 2002 januárjától 2002 júliusáig Afganisztánban, valamint 2003-ban és 2007-ben két alkalommal Irakban szolgált. Az Ohio állambeli Cantonból származó Tony Mavrakis, aki Nicholas testvérének mondta magát, a Facebookon azt állította, hogy a poszttraumás stressz-szindróma miatt megölte feleségét és gyermekeit, mielőtt öngyilkosságot követett el.

A következőket írta: “Tegnap, 2021-ben, apák napján a bátyám, Nicholas Mavrakis, aki 22 évig szolgált az amerikai hadsereg 101. hadosztályánál, és e szolgálat következtében poszttraumás stressz szindrómában szenvedett, megölte feleségét és két gyermekét, majd önmagát. Ha Ön együtt szolgált a bátyámmal és/vagy ismer valakit, aki itt szolgált, kérem, segítsen nekem értesíteni a bajtársait erről a tragikus eseményről”.

Lesley egyik rokona állítólag felhívta a 911-et, miután senki nem nyitott ajtót a házban, és aggódni kezdett – írja a Cleveland 19. A 911-es diszpécsereknek azt mondta: “Nem tudom, mi folyik itt. Tudom, hogy a férje poszttraumás stressz szindrómában szenved a katonaságtól, és problémái vannak.

Egy szomszéd, aki 2016-ban költözött a környékre, azt mondta, hogy a katonai veterán az iraki és afganisztáni bevetések következtében poszttraumás stresszben szenvedett. A rendőrség közleménye így szólt:

“2021. június 20-án, vasárnap, 2021. június 20-án, körülbelül 16:09-kor a Jackson Township-i Rendőrséget jóléti ellenőrzésre kérték fel a Salerno St, NW 6800 blockjában, Jackson Township-ben. A kiérkezéskor a rendőrök négy elhunyt családtagot találtak. Az esetet halálos kimenetelű családi veszekedésként vizsgálják. Jelenleg úgy gondolják, hogy nincs más személy, aki érintett lenne az incidensben. A Jackson Township nyomozóiroda a halottkémi hivatallal és a bűnügyi nyomozóirodával együtt háromszoros emberölés, öngyilkosság miatt nyomoz. Az esetről további részleteket nem közlünk, amíg a hozzátartozókat nem értesítjük, vagy további információk nem állnak rendelkezésre”.