Egy nő annyira félt a baktériumoktól, hogy felmosta a mennyezetet

not image

Borbély Fanni

2021. január 17. - 03:14

Ruth Hancock, 12 ezer font adósságot halmozott fel, mikor szorongása olyan súlyossá vált, hogy ott kellett hagynia munkahelyét, mivel annyira félt a baktériumoktól, hogy nem merte elhagyni házát.

Ruth Hancock, 12 ezer font adósságot halmozott fel, mikor szorongása olyan súlyossá vált, hogy ott kellett hagynia munkahelyét, mivel annyira félt a baktériumoktól, hogy nem merte elhagyni házát.

Hancock OCD-ben (obszesszív-kompulzív zavar) szenved, mely egy olyan kényszerbetegség, melynek hatására kóros félelem alakul ki a betegben a baktériumoktól, ennek eredményeképp pedig folyamatosan fertőtlenítik házukat, használati tárgyaikat és természetesen kezüket.

Ruth Hancock olyan súlyos kényszerbetegségben szenved, mely miatt nem csupán mennyezetét mosta fel, de olyan elképesztő mennyiségű fehérítőt használt, hogy egészen a könyökéig súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A kényszerbetegséget 2003-ban diagnosztizálták a nőnél, a koronavírus-járvány körülményei pedig elviselhetetlenné tették életét. Hancock szerencsére felismerte, hogy kényszerbetegsége egyre súlyosabb, így ma már a gyógyulás útjára lépve sikeres vállalkozást vezet, ahol szappanokat értékesít.

Elmondása szerint egy örökös spirálban találta magát, mikor napi rutinjává vált, hogy hajnali ötkor felébredt és az utolsó négyzetcentiméterig kitakarította a lakást. Hancock eltávolította a füstjelzőket, hogy átsúrolja őket, minden ajtókilincset és villanykapcsolót megtisztított, valamint nem csupán a padlót, de a falakat és még a mennyezetet is felmosta.

Családja is megszenvedte ezt az időszakot, ugyanis a nő kizárólag hajhálóban és kesztyűben volt hajlandó főzni, egy idő után pedig fizikai nehézséget okozott számára, hogy elhagyja a lakást, így teljes mértékben elszigetelődött a külvilágtól. Miután férje és fia megelégelték a helyzetet, Ruth egy mentálhigiénés kezelésben részesült, mely gyökeresen megváltoztatta életét.

A Mirror azt írja, bár még mindig kényszeres napi takarítási rutint végez, a korábbiakhoz képest elképesztő a változás. A évek során a nő a takarítás és a tisztítószerek szakértője lett, tavaly májusban pedig elindította saját vállalkozását, így ma már saját készítésű környezetbarát szappanokat készít Scentsational Cottage márkanévvel.