Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Egy meggondolatlan szívesség miatt távozik a BBC elnöke

TÉMÁK:
#BBC #felmondás
Fotó: Unsplash
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Pénteken benyújtotta lemondását Richard Sharp, akit arra kértek, hogy június végéig még maradjon a posztján, hogy legyen idő megtalálni az utódját.

Richard Sharp lemondására azt követően került sor, hogy egy független vizsgálat jelentése megállapította, hogy Sharp még elnökké való megválasztása előtt megszegte a szabályokat, ugyanis segített nyújtott Boris Johnson akkori brit miniszterelnöknek egy 800 ezer fontos kölcsön garanciavállalásának megszerzésében.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyhatja el a kórházat Ferenc pápa

A legnagyobb gondot az okozza, hogy mindezt nem hozta nyilvánosságra, így fennállt a potenciális összeférhetetlenség veszélye.

Sharpe-ot állítólag arra kérték, hogy június végéig maradjon a posztján, hogy a kormánynak legyen ideje megtalálni az utódját.

Rishi Sunak brit miniszterelnök skóciai látogatása során szintén szót ejtett Sharpe lemondásáról. A miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy még nem látta a jelentés megállapításait, így az utód kapcsán sem szeretne véleményt formálni, azt azonban már most kijelentette, hogy politikai kinevezésről szó sem lehet.

Lemondása után Sharp hangsúlyozta, hogy nem vállalt közvetlen szerepet a hitel megszervezésében, ugyanakkor azt elismerte, hogy a folyamatban betöltött közvetett szerepéről is be kellett volna számolnia, amikor kiderült, ő a BBC elnöki posztjának fő várományosa.