Clouds
21 Budapest
Dollár
358,25 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Imádja a vadkamera: egy éjszaka alatt 400 szelfit készített egy medve (képek)

Fotó: Unsplash/Zdeněk Macháček
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy igazi sztárral van dolgunk: az Egyesült Államokban egy medve felfedezett egy vadkamerát, majd egyetlen éjszaka leforgása alatt nem kevesebb, mint 400 szelfi készült a kíváncsi állatról.

Az NDTV jelentése szerint a Colorado állambeli Boulder Open Space and Mountain Parks nevű parkjában az illetékesek elhelyeztek több vadkamerát is annak érdekében, hogy megfigyeljék az állatok tevékenységét, s fotókat készítsenek róluk.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Amikor azonban megnézték a rögzített pillanatképeket, igen nagy volt a meglepetés: kiderült ugyanis, hogy az 580 képből 400 olyan volt, melyet egy medve készített – magáról.

A park által kiadott közlemény szerint a dolgozók összesen kilenc kamerát helyeztek el az összesen 46 ezer hektárnyi területen. E kamerák nem folyamatos képet adnak, ugyanis csak akkor lépnek működésbe, ha egy állat eléjük lép.

Amikor pedig állati mozgást érzékelnek a kamerák, állóképet készítenek, de képesek egy rövid, 10-30 másodperces videót is rögzíteni közvetlenül a pillanatkép elkészülte után.
Éjszakánként a sötét miatt infravöröst fényt alkalmaznak, ezzel ugyanis olyan felvételeket tudnak készíteni, melyek minimálisra csökkentik az állatok esetleges megzavarását.