Idén ismét Educatio Kiállítás, minden felsőoktatási intézmény várja a középiskolásokat

Fotó: Résztvevõk a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás megnyitóján a fõvárosi Hungexpón 2019. január 10-én. Az ingyenes rendezvényen az idén 18 ország több mint ötven intézménye, mintegy kétszáz kiállító vesz részt, húszezer négyzetméteren. (MTI/Balogh Zoltán)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 14. - 00:41

Az összes felsőoktatási intézmény jelenlétével rendezik meg január 13. és 15. között a 22. Educatio Kiállítást.

A tavalyi évvel ellentétben idén ismét személyesen vehetnek részt z érdeklődők az Educatio Kiállításon, amelyen a magyar felsőoktatás képviselői mellett határon túli egyetemek is megjelennek.

Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 csatornán elmondta, hogy újra a Hungexpo ad helyet az eseménynek, hogy segítsenek a diákoknak, akiknek február 15-ig kell leadniuk a felsőoktatási jelentkezéseket.

Az Origo megemlíti, hogy tavaly 11 százalékkal többen, 110 ezer diák jelentkezett továbbtanulni, 75 százalékuk sikerrel vette a felvételi akadályait, míg a 80 százalékuk állami segítséget is kapott.

Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke a műsorban azt is kiemelte, hogy a standoknál leginkább az egyetem hallgatói lesznek, így az érdeklődők valóban olyanoktól kérdezhetnek, akik a saját tapasztalataikat tudják megosztani az adott intézményről.

A majdnem 90 kiállító között felsőoktatási intézmények, nyelviskolák és ösztöndíjprogramok jelen lesznek, így a leendő hallgatók felmérhetik a valós lehetőségeiket, tájékozódhatnak a képzésekről, valamint a nyelvtanulási és ösztöndíj lehetőségekkel is megismerkedhetnek.