Bezár Budapest egyik legnépszerűbb tortaműhelye
Az Édesem nyár végéig üzemel, a bezárás oka az alapanyagok elszabaduló ára.
Hét éve alapította Márk Szonja egykori újságíró az Édesemet, amely először cukrászdaként, később viszont már kizárólag megrendelésre dolgozó tortaműhelyként működött.
A nyár végéig. A StreetKitchen számolt be róla ugyanis, hogy a népszerű hely augusztus végén bezárja kapuit, elsősorban az alapanyagárak folyamatos emelkedésére hivatkozva. Facebookon a tulajdonos azt írta:
Az Édesem is megsínylette a koronavírus-járvány időszakát, azonban ezen még túl tudtak lendülni, Márk azonban úgy fogalmazott: „annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom. Folyamatosan számolni, hogy ki tudom-e termelni az üzemelési költségeimet, és keresek-e annyi pénzt, amennyiért érdemes ennyit dolgozni.”
A tulajdonos azonban azt is közölte, nem kívánja otthagyni a pályát, továbbra is cukrászként képzeli el magát, és az Édesem brand sem szűnik meg, további tervekről azonban részleteket nem osztott meg.