Dzsudzsákék töltött káposztája egyenesen lenyűgözte Marco Rossit
Marco Rossi sikeresen elmerült a magyar gasztronómiában, és többek között a legendás töltött káposztát is ismeri.
A magyar szövetségi kapitány évek óta dolgozik Magyarországon, és ugyan a magyar nyelvet egyelőre csak részletekben beszéli, a kultúrát nagyon is ismeri. Minden nap tanulhat valami újat, és természetesen a hazai ételek is hatással vannak rá.
Az Indexnek adott hosszabb interjújában arról is beszélt, hogy már a töltött káposztát is ismeri. Sőt, nemcsak hogy ismeri az ünnepi ételnek is számító különlegességet, hanem nagyon szereti, köszönhetően Dzsudzsákéknak.
„Ó, a töltött káposztát nem csak ismerem, nagyon szeretem is. A válogatott összetartásaira Dzsudzsák Balázs rendszeresen hozott a mamája töltött káposztájából. Fantasztikusan finom volt. Az olasz ízvilágtól merőben eltér, ezért nem biztos, hogy nálunk otthon mindenkinek ízlene, de én nagyon megszerettem.” – mondta Rossi az Index kérdésére.
Ezek után adódik a kérdés, vajon el is tudja készíteni? „Erre azért nem vállalkoznék, de az összetevőket ismerem és nagyjából a folyamatot is, hogy hogyan töltik rizzsel és darált hússal a savanyított káposztalevelet. De nem mernék otthon próbálkozni vele.”
Kiderült, hogy két héttel karácsony előtt közös vacsorát tart a válogatott, és ez legutóbb is így volt. „A teljes stáb és a kerettagok hivatalosak erre, de sajnos a játékosok ilyenkor nem szoktak még ráérni. Fontos, jó hangulatú események ezek. Amit még tervezek, az szenteste előtt egy-egy üzenet, levél mindenkinek, amiben a jókívánságok mellett természetesen leírom azt is, az év elején kitől milyen munkát várok majd…”