Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Nem nézik jó szemmel a dubaji hatóságok a közösségi médiában terjedő képeket

Az ország hírnevének romlása miatt aggódó hatóságok jelentős bírsággal is sújthatják azokat, akik például elöntött utcákat ábrázoló képeket töltenek fel az internetre.

...svg content...Fotó: Elakadt autót tolnak férfiak egy árvízzel elárasztott úton a heves esőzések sújtotta Dubajban 2024. április 16-án. A viharos időjárás miatt ideiglenesen más repülőterekre irányítják át az érkező gépeket a dubaji nemzetközi repülőtérről. MTI/EPA/Ali Haider
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

A viharos időjárás miatt kialakult közlekedési káosz után a dubaji hatóságok megtiltották a várost negatívan ábrázoló, viharral kapcsolatos képek és videók megosztását, ugyanis attól tartanak, hogy azok az ország megítélésére negatívan hathatnak, írja cikkében a DerStandard.

A közelmúltban jelentős áradások és fennakadások voltak Dubajban a hatalmas vihar miatt, ami elárasztott utcákhoz és jelentős késésekhez vezetett a repülőtereken. Mindez az interneten is jól nyomon követhető volt, hiszen számos fotó és videó napvilágot látott a történésekről, amit a helyi kormány egyre kevésbé néz jó szemmel. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A kormány hivatalos álláspontja akkor vált világossá, amikor a helyi média arról számolt be, hogy az ország megítélését negatívan befolyásoló tartalmak közzététele börtönbüntetést és súlyos pénzbírságot vonhat maga után. A jelentésben egy jogi szakértő meglátásai is szerepeltek, aki megerősítette, hogy az Egyesült Arab Emírségek hírnevét sértőnek ítélt cselekmények akár 200 000 eurós büntetést is maguk után vonhatnak.

Hogy valamelyest ellensúlyozzák a turisták és a helyi lakosok által feltöltött valós helyzetet ábrázoló képeket, a Dubai Tourism által kezelt többmilliós közösségi média fiókok és nagy követőtáborral rendelkező influencerek továbbra is napsütéses égboltot és szabadidős tevékenységeket mutattak be, éles ellentétben a valósággal.

A viharos időjárás után kialakult káosz kapcsán egyre többen kezdték el emlegetni a hiányos infrastruktúrát és a nem megfelelő csapadékelvezetést, ami a kormány számára kellemetlenné vált, így a hivatalos csatornákon rögtön a helyreállítási erőfeszítésekre és a közelgő eseményekre helyezték a hangsúlyt.