Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

DTEK: az oroszok egyszerre több energetikai létesítményt is elpusztítottak Odesszában

TÉMÁK:
#Odessza
Fotó: Munkagéppel takarítják egy megsemmisült lakóház romjait a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. december 7-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Ennek következtében akkora a kár, hogy a kritikus infrastruktúrát leszámítva mindenki áram nélkül maradt a területen.

A DTEK, Ukrajna legnagyobb magán-áramtermelőjének beszámolójából kiderül, miszerint minden fogyasztó áramellátása megszűnt Odesszában, miután az oroszok újabb jelentős csapást mértek a városra szombaton.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

„Az Orosz Föderáció egyszerre több létesítményt is megsemmisített, amelynek következtében akkora a kár, hogy a kritikus infrastruktúrát leszámítva mindenki áram nélkül maradt”

– áll a Telegramon közzétett jelentésben.

Az ukrán elnöki hivatal egyik tanácsadója, Kirilo Timosenko is erről számolt be, kiemelve, hogy az alapvető infrastruktúráknak, köztük a kórházaknak és a szülészeteknek továbbra is van áramellátása.

A vállalat közleményéből az is kiderül, hogy a régión belül több településen is vészleállások vannak, ami egy meglehetősen nehéz helyzetet eredményezett, azonban a DTEK és az Ukrenergo szakemberei a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy minél hamarabb megoldják a problémát – írta az Ukrainska Pravda.

Az MTI szerint december 5-én szintén támadás ért több infrastrukturális létesítményt Odessza, Kijev és Vinnicja megyében, s a rendszer kiegyensúlyozása és a balesetek elkerülése érdekében vészleállításokat kellett alkalmazni.