Drónfelvétel egy lenyűgöző autógyűjteményről

not image

Nagy Noel

2020. augusztus 3. - 12:04

Oh, mennyi klasszikus jármű! Az alábbi, három perces drónfelvétel egy korábbi autószalon belsejébe ad betekintést, ahol megszámlálhatatlan mennyiségű ikonikus négykerekű látható, az elmúlt évtizedek különböző időpontjairól.

Az alábbi, három perces drónfelvétel egy korábbi autószalon belsejébe ad betekintést, ahol megszámlálhatatlan mennyiségű ikonikus négykerekű látható, az elmúlt évtizedek különböző időpontjairól.

A felvétel a pennsylvaniai Classic Auto Mall nevű szalonban készült, amely egy 1400 autóból álló kollekciót mutat be a nézők számára az 1900-as évek klasszikusaitól egészen az 1970-es évek világáig. A drónfelvétel készítőjének, Nick Langnak nagyjából két napnyi felkészülésre, és annál is több gyakorlásra volt szüksége, hogy ilyen szép videót tudjon készíteni a lélegzetelállító gyűjteményről.

A helyet, amit a Classic Auto Mall elfoglal, 1985 és 2011 között bevásárlóközpontként használták, jelenleg pedig a nagyjából 310.000 négyzetméternyi légkondicionált helyszín 1400 autó tárolására alkalmas kapacitással rendelkezik. Most körülbelül 1000 jármű vár eladóra a szalonban, míg 400 klasszikust csak kiállítási céllal szállítottak oda.

A Classic Auto Mall a hihetetlen kollekció mellett azért is különleges, mert egy megbízási programot indított azoknak a klasszikusautó-tulajdonosoknak, akik vagy tárolni akarják a járművüket, vagy egy kis szerencsével el is akarják adni azokat.

A rengeteg ikonikus autó végigszemléléséhez legalább egy napra lenne szükség, de Nick Langnak köszönhetően ezt most három és fél percbe sűrítve is megtekinthetjük a YouTube-on, így a legtöbbről betekintést kapunk anélkül, hogy el kelljen hagynunk az otthonunkat.

Lang a Car and Drivernek elárulta, hogy a drónfelvétel egy korábbi projektből, egy reklámfilmből nőtte ki magát, amit a vállalkozása készített a bevásárlóközpontnak. Két napon át reptette Mavic 2 Pro típusú drónját egy egyszerű kamerával felszerelve, hogy felmérje, a feladat teljesítésének keretein belül mikre képes. Az interneten is látható felvételt ellenben a Shendrones Geyser típusú drónjával készítette, és elmondása szerint már felkészülten fogott bele a misszióba.

Lang azt is elárulta a C/D-nek, hogy annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb távolságokig el tudja repíteni a drónt a helyszínen belül, a szalon közepén lévő járműbe pozicionálta magát, és így a nagyjából a tőle 125 méterre lévő pontját is elérte az épületnek.

„Valójában most nem repültem át olyan kis réseken, mint amiken szoktam egy átlagos röptetés alatt, mert nem akartam megkockáztatni, hogy összeütközök egy autóval és kárt okozok benne. Tudtam, hogy egy állandó sebességet kell tartanom a videó alatt, szóval arra figyeltem, hogy szépen tartsam a drónt ahelyett, hogy lesokkolom az embereket azzal, hogy átrepülök mindenféle ablakon.”

mesélte Lang.