Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Drogkartelltagok és falusiak csaptak össze Mexikóban, sokan meghaltak

Eddig legkevesebb 11 ember haláláról tudni, akik nem élték túl az összecsapást Mexikóban, miután a drogkartell pénzt követelt a faluban élőktől.

Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A helyi média úgy tudja, hogy a Familia Michoacana néven futó drogkartell zsarolási pénzeket követelt a faluban. A vita olyannyira elmérgesedett, hogy legkevesebb 11 ember életét vesztette az összecsapásban.

A közép-mexikói mezőgazdasági kisváros lakói nem akarták hagyni magukat, aminek vérrontás lett a vége. A gyanú szerint az áldozatok közül nyolcan bűnözők voltak, hárman pedig a lakosság tagjai. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Az állami rendőrség a médiától eltérően egyelőre nem nevezte meg a bandát, de együttműködnek a Nemzeti Gárdával és más hatóságokkal, hogy további részleteket tudjanak adni az incidens kapcsán.

A Familia Michoacana tavaly a szomszédos Guerrero államban 20 emberrel végeztek, akik a helyi gazdáktól pénzt követeltek. Az Al Jazeera azt írja, a mexikói drogkartellek arról is ismertek, hogy erőszakkal fenyegetőzve pénzt zsarolnak ki a vállalkozóktól, és az ügyben érintett Familia Michoacana évek óta aktív a régióban.

A közösségi médiában is megjelent pár felvétel az összecsapásról, miközben a helyiek vadászpuskával üldözve lőtték a bandatagokat. Több jármű is kigyulladt a fegyveres konfliktus ideje alatt, és félő, hogy ebből súlyos megtorlás lehet a drogkartell részéről.