Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Videón a 175 milliós drogfogás Budapestről

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Kilószámra pihentették a drogot a dílerek egy bérelt garázsban, de itt most véget ért a történet, a hatóságok lecsaptak rájuk.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói 2023. január 23-án egy II. kerületi garázsban tartottak kutatást, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az akkor még ismeretlen férfiak drogbizniszükhöz kábítószerek tárolásra használják a bérelt garázst.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Az ingatlanban összesen 104 darab kábítószergyanús csomagot találtak. A közleményből kiderült, a 48 kilogramm zöld növényi törmelékről az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy az marihuána, melynek feketepiaci értéke megközelíti a 170 millió forintot.

A nyomozók rövid időn belül, pár óra alatt azonosították a garázs kibérlőjét, a 28 éves Sz. Mihályt. Végül a társát is azonosították, aki szintén 28 éves, N. Dávid. A két férfi összehangolt elfogására a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA munkatársaival együttműködve végül nemsokkal éjfél előtt Szegeden került sor.

Szegeden is volt egy házkutatás

A rendőrök N. Dávidot lakásán, míg Sz. Mihályt egy közösségi autómegosztó rendszer kisbuszában fogták el, ami épp akkor érkezett meg a városba. A férfi a gyanú szerint Angliából tért haza szegedi lakhelyére – írja a police.hu.

Ezt követően jöhetett a dílerek szegedi házkutatása, melynek során Sz. Mihály otthonában 7 gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM kártyát foglaltak le. Társa lakásán három, egyenként fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat és SIM kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

A nyomozók Sz. Mihályt és N. Dávidot kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Egy harmadik férfit is elfogtak

Egy nappal később, 2023. január 24-én késő délután a fővárosi rendőrök szintén a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kollégáinak segítségével Szegeden elfogtak egy harmadik férfit is, akitől pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le. A 28 éves M. K.-t szintén gyanúsítottként hallgatták ki, majd őt is őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói az eljárás során összesen 50 kilogramm kábítószert foglaltak le, melyeknek becsült feketepiaci értéke több mint 175 millió forint.

Az eljárás adatai szerint az őrizetbe vett dílerek a most lefoglalt kábítószeren túl is üzleteltek a droggal: összesen 76 kilogramm (több mint 250 millió forint feketepiaci értékű) marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.