Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Drámai felvételeken a thaiföldi komptűz, a tengerbe menekültek a rémült turisták

Hatalmas füst gomolygott a fedélzeten, kisgyermekes családok is tartózkodtak a kompon.

Fotó: illusztráció | unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A Surat Thani tartományból érkező hajó a népszerű turistacélpont, Koh Tao felé tartott, amikor az egyik utas füstszagot érzett. Alig néhány perccel később egyértelművé vált, hogy tűz ütött ki a gépházban, a kompon ezt követően kitört a pánik – számolt be róla a Sky News.

Az egyik szemtanú szerint még éppen időben kiosztották a mentőmellényeket, ám beszámolója alapján eddigre már káosz alakult ki a fedélzeten, többen a tengerbe ugrottak a lángoktól tartva. Végül mind a 97 utast és a 11 fős személyzetet is sikerült kimenteni a hajóról és a vízből is. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

A mentést nehezítette, hogy a komp segítségére érkező hajók nem tudtak elég közel menni a hatalmas füst miatt, így az embereknek a komp másik végébe kellett menekülniük, ahol már át tudták segíteni őket a mentőhajókra. Mint a felvételen is látszik, később szinte a teljes fedélzeten végigsöpörtek a lángok.

A tüzet végül sikerült megfékezni, mint a szakértők megállapították, a gépházban csaptak fel a lángok, de keletkezésének pontos okáról még nem számoltak be. A komp, melynek fedélzetén turisták, valamint több jármű is volt, végül nem süllyedt el, ám a kár így is jelentős.