Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Trump szerint Pennsylvania állam megszűnik létezni, ha nem ő nyeri a választásokat

Némiképp meghökkentő kijelentést tett a republikánusok elsőszámú elnökjelöltje.

Fotó: EPA/ALLISON DINNER
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Donald Trump volt amerikai elnök péntek este a Pennsylvania állambeli Harrisburgban a Nemzeti Fegyveres Szövetség (NRA) tagjainak nagyszámú tömege előtt beszélt, amikor felvetette, hogy az állam egy esetleges névváltoztatáson is áteshet, ha nem ő nyeri a 2024-es amerikai elnökválasztást.

Trump álltása szerint ellenfelei George Washington és Abraham Lincoln nevét próbálják eltörölni az iskolákból és más helyekről, ami azt sugallja, hogy Pennsylvania lehet a következő, írja a Business Insider. „Nyernünk kell novemberben, különben nem lesz többé Pennsylvania, ugyanis meg fogják változtatni a nevét”, mondta Trump anélkül, hogy bármilyen bizonyítékkal vagy magyarázattal szolgált volna. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Trump emellett megerősítette, hogy továbbra is támogatja a fegyvertartók jogait és a második alkotmánymódosítást, egyben megígérte, hogy a jövőben is megvédi ezeket, ha visszatér a Fehér Házba. Mint mondta, elnöksége alatt senki sem teheti majd rá a kezét az emberek jogosan tartott fegyvereire.

A legfrissebb felmérések szoros versenyt jósolnak a két potenciális jelölt, Joe Biden és Donald Trump között Pennsylvaniában, amely egy kulcsfontosságú csatatérállam.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.