Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Donald Trump „kib****** idiótának” nevezte az amerikai hadsereg vezérét

Donald Trump volt amerikai elnök meglehetősen karcos véleményt fogalmazott meg a fegyveres erők első emberéről az afganisztáni kivonulás kapcsán.

...svg content...Donald Trump volt amerikai elnök részt vesz a kevert harcmûvészet (MMA) vezetõ szervezetének (UFC) korábbi bajnoka, a 44 éves brazil Vitor Belfort és a 80-as, 90-es években a profi boksz két felsõ súlycsoportjában is világbajnok 58 éves amerikai Evander Holyfield összecsapásán a Legends II elnevezésû ökölvívógálán a floridai Hollywoodban 2021. szeptember 11-én. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

Trump egy konzervatív szervezet által rendezvényen beszélt az USA afganisztáni kivonulásáról, amelynek során meglehetősen éles kritikákkal illette a legmagasabb beosztású katonai tisztviselőt, Mark Milley tábornokot az afgán kivonulás apropóján.

„Minden szöget, minden csavart, mindent vittem volna. Mindent elvittünk volna. Még a sátrakat is elvisszük. Ők minden sátrat, mindent otthagytak. Nem tudtak volna bereptetni néhány száz pilótát, majd hazajönni velük?” – idézte az ex-elnök szavát a Daily Express. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

„Sosem felejtem el, amikor Milley azt mondta: uram, sokkal olcsóbb, ha otthagyjuk a felszereléseket, mint hazahozzuk. Ott egy 50 millió dolláros repülőd, egy csodálatos 29 millió dolláros helikoptered, mindenféle helikopter. Sok vadonatúj, mintha a dobozból vettük volna ki” – fejtette ki Trump.

„Szóval azt gondolod, hogy olcsóbb otthagyni nekik, had használják, minthogy félig megtöltöd a tankot és elviszed Pakisztánba, vagy teletankkal hazahozod? Már hallottam is, ahogy mondja, hogy ’igen uram, szerintünk olcsóbb’. Ekkor jöttem rá, hogy ez az ember mekkora egy kib****** idióta”

gúnyolódott Trump.

A humorosnak szánt reflektálást nevetve fogadta a közönség, azonban rávilágított az amerikai kivonulást kaotikusságára, hogy rengeteg felszerelést hagytak hátra, amely így a tálibok kezébe került, esetenként akár fejlett fegyverzet is.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.