Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Egy volt ügyész szerint nem valószínű, hogy Donald Trumpnak börtönbe kell vonulnia

Vannak, akik a háttérben azon dolgoznak, hogy Donald Trump a börtönben kössön ki.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jon Tyson
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Cyrus Vance Jr. volt manhattani kerületi ügyész szerint nagyon kevés esélye van annak, hogy Donal Trumpot letöltendő börtönbüntetésre ítéljék, miután a hallgatási per során mind a 34 vádpontban bűnösnek találták.

Az NBC vasárnap reggeli Meet the Press című műsorában Vance, aki 2010 és 2022 között töltötte be a manhattani kerületi ügyész posztját, arról beszélt, hogy a közelgő 2024-es választások jelentős hatással lehetnek Trump elítélésére, ugyanakkor hozzátette, az a tény, hogy az eljárás során Trump tíz alkalommal is sértegette a bíróságot, némiképp bonyolított a helyzeten. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Vance azonban rámutatott, hogy a republikánus nemzeti konvenció közelsége, amelyet mindössze négy nappal Trump július 11-i ítélethirdetése után tartanak, befolyásolhatja az eredményt. “Amennyiben ő lesz a Republikánus Párt jelöltje, a választás közelsége miatt meglepődnék, ha bármilyen szabadságvesztésre ítélnék” – jelentette ki Vance.

Csütörtökön az esküdtszék bűnösnek találta Trumpot üzleti feljegyzések meghamisításában. Az ügy középpontjában egy 130 ezer dolláros kifizetés állt, amelyet Stormy Daniels felnőttfilm-sztárnak nyújtottak, hogy a pénzért cserébe hallgasson a volt elnökkel folytatott állítólagos viszonyáról, annak nyilvánosságra hozatala ugyanis veszélyt jelentett volna Trump 2016-os elnökválasztási kampányára.

A volt elnök ítélethirdetésére alig néhány nappal azelőtt kerül sor, hogy a párt konvencióján várhatóan őt nevezik meg a republikánusok hivatalos elnökjelöltjének. Az ítélet egyébként vélhetően a támogatóit sem különösebben riasztja majd el, hiszen azt követően, hogy mind a 34 vádpontban bűnösnek találták, olyan összefogás alakult mögötte, hogy egy időre a nagy terheltség miatt a támogatói oldala is összeomlott.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.