Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
465,69 Ft
Bitcoin
57,603 $

A DK szerint a gazdaságból látszik, hogy a Fidesz-KDNP tönkretette az országot

A képviselő szerint támogatni kellene a csatlakozást az Európai Ügyészséghez, ennek a testületnek kellene vizsgálódnia Magyarországon, mert így jöhetnének az uniós források az országba.

...svg content...Fotó: Arató Gergely, a DK frakcióvezetõ-helyettese a törvényalkotási bizottság kisebbségi álláspontját ismerteti a veszélyhelyzet megszûnésével összefüggõ szabályozási kérdésekrõl szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Arató Gergely (DK) arról beszélt, hogy a gazdasági adatok alapján a kormánypártok tönkretették az országot, és változásra van szükség. Családoknak kell lemondaniuk a nyaralásról az elszabadult árak és árfolyam miatt, hónapról hónapra nehezebb a megélhetés, mert a Fidesz tönkretette az országot – fogalmazott.

Úgy látja, a válság oka, okozója Orbán Viktor, és a DK álláspontja szerint az ő felelőssége nem megosztható, hiszen a korlátlan hatalom ezzel jár. De a propaganda dübörög tovább, háborús inflációról beszélnek, csakhogy ez nem háborús, hanem „orbáni infláció” – tette hozzá. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

A képviselő szerint támogatni kellene a csatlakozást az Európai Ügyészséghez, ennek a testületnek kellene vizsgálódnia Magyarországon, mert így jöhetnének az uniós források az országba.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: idén is gazdasági növekedésre lehet számítani minden nehézség ellenére. „Az európai gazdaság egén sötét fellegek gyülekeznek”, és a bajok fő okozója a háború nyomán kibontakozó infláció, az energiaárak megugrása, és minél közelebb van egy ország a háborúhoz, annál nagyobb gondot okoz az infláció – magyarázta. Hozzáfűzte: gazdasági értelemben Európa fizeti meg a háború árát.

Közölte: ezért döntött a kormány az árstopokról és a rezsicsökkentés védelméről. Az ellenzék viszont megint megszorításokat és adóemelést szeretne, de a kormány nem a családokat akarja terhelni – mondta. Hozzátette: az ellenzék megszüntetné a rezsicsökkentést, pedig a magyar háztartások sokat spórolnak ezzel.

(MTI)

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.