Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,77 Ft
Euró
384,62 Ft
Font
451,20 Ft
Bitcoin
67,067 $

Disneylandbe készülsz? Csak nyugodtan, de mától tilos sikítani a hullámvasúton

A koronavírus-járvány miatt már egy éve korlátozott vidámparkok most egy új megoldással csökkentenék a fertőzésveszélyt: megtiltanák a sikoltozást a vidámparkokban, hátha ezzel csökkenteni tudják majd a koronavírus terjedését.

...svg content...Fotó: Flickr/fortherock
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kaliforniai szabályozó szervezet, a California Attractions and Parks Association (CAPA) azt a javaslatot tette a vidámparkok üzemeltetőinek, hogy a fertőzés terjedésének csökkentésére javasolják, hogy tiltsák be a hangos sikoltozást például a hullámvasutakon.

A CAPA azt szeretné, ha a vendégek látogatásuk során folyamatosan viselnének maszkot, továbbá úgy vélik, a csökkentett kapacitás is előny lenne, így ugyanis sokkal kevesebb ember lenne egyidejűleg a vidámparkokban. Soron kívül Magyar Péter szívesen vitázik, de van egy feltétele

A szervezet útmutatása több vidámparkot is érint, köztük Golden State más népszerű parkjait is érinti, köztük a Six Flags Magic Mountain és a Knott’s Berry Farm, a Legoland California és a SeaWorld San Diego vidámparkjait is.

A Metro azt írja, az ajánlás a beltéri szórakozásra is érvényes, ám fontos kiemelni, hogy a szervezet által hozott döntés kizárólag azokra a parkokra vonatkozik, melyek a CAPA tagjai, ugyanis az önálló, magánkézben lévő parkok abszolút mentesülnek a korlátozások alól.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szerint április 1-től újból megnyílhatnak a vidámparkok, a szórakoztató létesítmények üzemeltetői pedig azt remélik, hogy vissza tudják majd szerezni a koronavírus-járvány miatti leállás során elvesztett százmilliók egy részét a szórakozásra éhes látogatóktól.

Japán már korábban javasolt egy hasonló kezdeményezést, miután nyáron újranyitották a vidámparkokat, sőt a tokiói Fuji-Q Highland látogatóinak azt találták mondani belépéskor, hogy „sikíts a szívedben”, tehát ha Japánba indulnál, készül fel, hogy szépen csendben kell majd végigizgulnod a hullámvasút kalandos útját a vidámparkokban.

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.

Magyar Péter szívesen vitázik, de van egy feltétele

Magyar Péter valódi vitát szeretne, csakhogy a kormány semmilyen formában nem hajlandó képviseltetni magát ezen eseményeken.

A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A 24.hu friss cikke szerint olyan törvénymódosítást fogadott el a parlament, mely lehetővé teszi, hogy két lépcsőben a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bankhoz szervezzék ki a Diákhitel Központ ügyfeleit. A Diákhitel Központ tagad.