Clouds
21 Budapest
Dollár
355,74 Ft
Euró
387,18 Ft
Font
437,27 Ft
Bitcoin
27,390 $

Disneylandbe készülsz? Csak nyugodtan, de mától tilos sikítani a hullámvasúton

Fotó: Flickr/fortherock
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A koronavírus-járvány miatt már egy éve korlátozott vidámparkok most egy új megoldással csökkentenék a fertőzésveszélyt: megtiltanák a sikoltozást a vidámparkokban, hátha ezzel csökkenteni tudják majd a koronavírus terjedését.

A kaliforniai szabályozó szervezet, a California Attractions and Parks Association (CAPA) azt a javaslatot tette a vidámparkok üzemeltetőinek, hogy a fertőzés terjedésének csökkentésére javasolják, hogy tiltsák be a hangos sikoltozást például a hullámvasutakon.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A CAPA azt szeretné, ha a vendégek látogatásuk során folyamatosan viselnének maszkot, továbbá úgy vélik, a csökkentett kapacitás is előny lenne, így ugyanis sokkal kevesebb ember lenne egyidejűleg a vidámparkokban.

A szervezet útmutatása több vidámparkot is érint, köztük Golden State más népszerű parkjait is érinti, köztük a Six Flags Magic Mountain és a Knott’s Berry Farm, a Legoland California és a SeaWorld San Diego vidámparkjait is.

A Metro azt írja, az ajánlás a beltéri szórakozásra is érvényes, ám fontos kiemelni, hogy a szervezet által hozott döntés kizárólag azokra a parkokra vonatkozik, melyek a CAPA tagjai, ugyanis az önálló, magánkézben lévő parkok abszolút mentesülnek a korlátozások alól.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szerint április 1-től újból megnyílhatnak a vidámparkok, a szórakoztató létesítmények üzemeltetői pedig azt remélik, hogy vissza tudják majd szerezni a koronavírus-járvány miatti leállás során elvesztett százmilliók egy részét a szórakozásra éhes látogatóktól.

Japán már korábban javasolt egy hasonló kezdeményezést, miután nyáron újranyitották a vidámparkokat, sőt a tokiói Fuji-Q Highland látogatóinak azt találták mondani belépéskor, hogy “sikíts a szívedben”, tehát ha Japánba indulnál, készül fel, hogy szépen csendben kell majd végigizgulnod a hullámvasút kalandos útját a vidámparkokban.