Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Landolás után kettétört egy másik gépnek nekiütközött Boeing utasszállító (fotók)

Az incidens akkor történt, amikor a gép a leszállást követően letért a futópályáról, majd nekicsapódott egy roncsnak és kettétört.

Fotó: Unsplash/John McArthur
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem mindennapi incidens történ a dél-szudáni Malakal repülőtéren, amikor a Safe Air Company Boeing 727-200F repülőgépe leszállás után letért a futópályáról, majd nekicsapódott egy MD-82-esnek. Ez az a roncs volt, ami korábban ugyanott szenvedett balesetet, így már két összetört gép van a helyszínen.

Az ütközés olyan súlyos volt, hogy szabályosan kettétört az egyik gép. Az airportal.hu azt írja, az 1979-ben gyártott Boeing 727-es Jubából tartott Malakába vasárnap, amikor megtörtént a baj. A 727-es törzse a szárny mögötti részen kettévált, de az egyik szárnya és az orra is megsérült. A hét főből álló személyzet végül sérülések nélkül hagyta el a repülőt, ami nem borult lángokba. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A másik gép, aminek nekiütköztek, még február elején szenvedett balesetet, aminek noha lassan már két hónapja, továbbra sem szállították el a roncsokat. A fotók láttán az anyagi kár több mint jelentős, ezek a gépek már aligha fognak újra repülni.