Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Dani Alves elköszönt a Barcelonától

Barcelona, 2021. november 17. Dani Alves brazil játékos a barcelonai Camp Nou Stadionban rendezett sajtótájékoztatón 2021. november 17-én. A Barcelona katalán labdarúgóklub bejelentette, hogy a 38 éves brazil visszatér a klubhoz. A közlemény szerint Dani Alves az idény végéig szóló szerzõdésben egyezett meg a Barcelonával, opciós hosszabbítási lehetõségrõl nem szól a bejelentés. Alves mintegy hat év után tér vissza a katalánokhoz. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta

Bense Róbert

2022. június 16. - 14:30

Eldőlt a veterán brazil sorsa a csapatnál, nem lesz hosszabbítás.

Néhány nappal ezelőtt még volt rá némi esély, hogy Dani Alves további egy évet hosszabbít a Barcelonával, mostanra azonban kiderült, hogy a klub tervei között ez már nem szerepel. A brazil klubikon már el is búcsúzott a drukkerektől és a szakmai stábtól.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy visszatérhettem a klubhoz, és hogy újra viselhetem ezt a csodálatos mezt, nem is tudjátok, mennyire boldog vagyok. Remélem, hogy akik maradnak, azok tovább írják ennek a gyönyörű klubnak a sikertörténetét, ezt kívánom szívből.”

23 címet nyertem a Barcával, köztük 2 triplát, egyszer pedig hat trófeát egyetlen szezon alatt. Egy nagyon szép időszak zárul le, és egy még nagyobb kihívást jelentő kezdődik” – írta Instagram-bejegyzésében a 39 éves brazil játékos.

Alves a téli átigazolási időszakban, hat évet követően tért vissza a Barcelonához, összesen 17 mérkőzésen lépett pályára, ebből 16-on kezdőként. Leigazolása azonban több volt, mint puszta sportszakmai döntés – számolt be róla a Marca.

A Barcelona azért kereste meg újból a csapat aranykorát testközelből átélő brazilt, hogy tapasztalatával és mentalitásával segítsen a katalánok fiataljainak, és feldobja a télen még meglehetősen komor hangulatú öltözőt. Ez alighanem sikerült, Alves búcsújának zárósorával pedig maximálisan egyet lehet érteni:

„A világ ne felejtse el: ez az oroszlán 39 évesen is jó őrült oroszlán. Örökre Visca el Barca!”