Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Czermann János: hiszem, hogy jó ma katonának lenni

Kiemelte, a cél az, hogy a hazafias és a honvédelmi nevelés a magyar oktatás egészében jelen legyen, beépülve a tanórai és a tanórán kívüli tevékenységekbe, iskolai követelményekbe.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, február közepén indult egy toborzókampány a honvédelem népszerűsítésére. Illetve terveik szerint rövidtávú eredményt hozhat a toborzóirodák modernizációja, a forrástervezési, jogszabályalkotási, valamint a szakállomány képzésével összefüggő feladatokat is érintő újulás.

Továbbá a kampány célja, hogy a fiatalok is megismerhessék a Magyar Honvédség által kínált lehetőségeket, emellett hisz benne, hogy „jó ma katonának lenni”. Véleménye szerint a kormány elkötelezett ebben a folyamatban, és már előzetes döntés született a katonák illetményszintjének jövő évi továbbfejlesztéséről.

Azt is célként emelte ki, hogy a hazafias és a honvédelmi nevelés a magyar oktatásba épüljön, de ehhez a pedagógusokat is „meg kell nyernünk”. Majd felsorolt olyan eseményeket, versenyeket, képzéseket, táborokat és programokat, amelyek szorosabbá tehetnék a kapcsolatot a Magyar Honvédség és a középiskolai oktatás között – írta a honvedelem.hu.

„Ugyancsak szeretnénk, hogy a honvédelmi alapismeretek tantárgyat felvegyék az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny tantárgyai közé, így a versenyen elért eredményekért a tanulók a felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot kaphatnak, illetve az egyes tantárgyak legjobb felkészítő tanárai is díjazásban részesülnek”

– jelentette ki.

Ám az Infostart szerint a szolgálat már most is pluszpontokat jelent: a fél éves képzésen részt vevők 16–32 pontot, a további fél évre is leszerződők (vagyis egy évig szolgálók) pedig akár 64 többletpontot is kaphatnak a képzést követően az egyetemi vagy főiskolai felvételiken.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.