Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Czermann János: hiszem, hogy jó ma katonának lenni

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kiemelte, a cél az, hogy a hazafias és a honvédelmi nevelés a magyar oktatás egészében jelen legyen, beépülve a tanórai és a tanórán kívüli tevékenységekbe, iskolai követelményekbe.

Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, február közepén indult egy toborzókampány a honvédelem népszerűsítésére. Illetve terveik szerint rövidtávú eredményt hozhat a toborzóirodák modernizációja, a forrástervezési, jogszabályalkotási, valamint a szakállomány képzésével összefüggő feladatokat is érintő újulás.

Továbbá a kampány célja, hogy a fiatalok is megismerhessék a Magyar Honvédség által kínált lehetőségeket, emellett hisz benne, hogy „jó ma katonának lenni”. Véleménye szerint a kormány elkötelezett ebben a folyamatban, és már előzetes döntés született a katonák illetményszintjének jövő évi továbbfejlesztéséről.

Azt is célként emelte ki, hogy a hazafias és a honvédelmi nevelés a magyar oktatásba épüljön, de ehhez a pedagógusokat is „meg kell nyernünk”. Majd felsorolt olyan eseményeket, versenyeket, képzéseket, táborokat és programokat, amelyek szorosabbá tehetnék a kapcsolatot a Magyar Honvédség és a középiskolai oktatás között – írta a honvedelem.hu.

„Ugyancsak szeretnénk, hogy a honvédelmi alapismeretek tantárgyat felvegyék az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny tantárgyai közé, így a versenyen elért eredményekért a tanulók a felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot kaphatnak, illetve az egyes tantárgyak legjobb felkészítő tanárai is díjazásban részesülnek”

– jelentette ki.

Ám az Infostart szerint a szolgálat már most is pluszpontokat jelent: a fél éves képzésen részt vevők 16–32 pontot, a további fél évre is leszerződők (vagyis egy évig szolgálók) pedig akár 64 többletpontot is kaphatnak a képzést követően az egyetemi vagy főiskolai felvételiken.