Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Csúszással indul az otthonfelújítási hitelprogram

Június 3-án indult volna az új otthonfelújítási hitelprogram, ám technikai nehézségek miatt késik az indulás.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A Portfolio értesülései szerint a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem készült el időben a kamatmentes hiteltermékhez szükséges technikai részletekkel, ezért annak időben történő indulása sem megvalósítható.

A lap két, egymástól független piaci forrásra hivatkozva arról ír, hogy az MFB által koordinált program indulásához szükséges nyomtatványok, informatikai rendszerelemek és részletes termékspecifikációk sem állnak még rendelkezésre, így azok az MFB ügynökeként eljáró három bank (OTP, MBH, Gránit) számára sem érhetők el. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A Portfólió úgy tudja, hogy a hiteltermék bizonyos feltételeit szabályozó nyilvános lakossági eljárási rend sem készült még el.

A késés oka nem pénzügyi természetű, ugyanis a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv REPowerEU fejezetében elkülönített 108,24 milliárd forintos keretösszeg finanszírozása nem jelent problémát Az értesülések szerint mindössze néhány hetes csúszás várható, és valószínűsíthető, hogy a program július 1-én elindul.