Kitűnőre vizsgáztak a csomagolt krumplik, a Nébih szakemberei elégedettek
Állításuk szerint a vizsgált burgonyák beltartalmi és élelmiszer-biztonsági jellemzői megfeleltek az előírásoknak.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei nemrégiben csomagolt burgonyákat vettek górcső alá, s ennek során 27 különböző, 1 és 3 kg közötti kiszerelésű krumplit vizsgáltak meg, többek között magyar, francia, szlovák, horvát és osztrák termékeket.
Felhasználásukat tekintve salátának való, főzni és sütni való típusú burgonya egyaránt szerepelt a tesztben, amely alatt többféle vizsgálatot is elvégeztek a laboratóriumban – írta a BAMA.
Volt például penész- és GMO-vizsgálat, valamint ellenőrizték a növényvédőszer-maradék és a nehézfémek esetleges jelenlétét is, továbbá megmérték a termékek keményítő- és fehérjetartalmát.
„A vizsgált burgonyák beltartalmi és élelmiszer-biztonsági jellemzői megfeleltek az előírásoknak”
(A cikk folytatódik az ajánlott cikkek után →)– összegezte a Nébih.
Majd hozzátették, mindemellett a fajtanév vagy a felhasználást segítő főzési típus is megfelelően szerepelt mindegyik termék címkéjén, vagyis a vizsgált krumplik kivétel nélkül remekül teljesítettek a tesztben.