Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Rejtélyes automata bukkant fel egy vasútállomáson, vajon mi lehet benne?

Az egyik németországi vasútállomáson egy olyan automatát helyeztek el, aminél csak tippelni lehet, vajon mi van benne. Egy kíváncsi utazó viszont részleteket is elárult a dologról.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint a Freiburg vasútállomáson bukkant fel egy rejtélyes automata, ami egy X felhasználó figyelmét sem kerülte el. Mint azt a közösségi médiás posztjában megírta, a gépből többféle méretű becsomagolt termék is megvásárolható, de egyikről sem tudni, pontosan mit is tartalmaz. Az viszont kiderült, hogy olyan árucikkeket lehet így megszerezni, amiket mások korábban csomagautomatában hagytak, illetve senki nem kérte őket vissza.

Az automata megalkotói minden bizonnyal azt remélik, a csomagok így végül gazdára lelnek. Egyébként a kommentelők közül többen is szimpatikusnak találták az automatát, mondván, elképesztő kincsekre lehet így szert tenni, míg más azt emelte ki, hogy milyen kreatív ötlet, s ha arra jár, biztosan kipróbálja majd. Valaki pedig arra lett volna kíváncsi, milyen árban vannak a csomagok, de a posztoló bevallotta, hogy ezt elfelejtette megnézni.

Az Origo a Daily Star cikke alapján azt írja, a bejegyzés később a Redditen is megjelent, ahol többen is azon a véleményen voltak, hogy a személyzet korábban biztos felbontotta ezeket a csomagokat. Utána beárazták, felcímkézték és minden bizonnyal rájöhettek, hogy jobban elviszik majd őket az emberek, ha nem tudják, mi van bennük. Egy másik hozzászóló pedig azt írta: „Az ötletet a könyvesboltoktól lophatták, hiszen ott már évek óta vannak ilyen zsákbamacska termékek. Így próbálnak megszabadulni az amúgy nem kelendő könyvektől”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy jobb vigyázni, ha ilyen csomag érkezik, átverés lehet: az utóbbi hónapokan nagyon elszaporodtak az ilyen küldemények. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy hajtogat, takarít és „menet közben új feladatokat tanul meg” a Menteebot nevű emberszabású robot, amelyet az eszközt megalkotó vállalat szerint a háztartásokban és a cégek raktáraiban egyaránt lehet majd alkalmazni.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.