Csollány Szilveszter röviddel a kórházba kerülése előtt oltatta be magát

Fotó: Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcina a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. október 28-án. MTI/Balázs Attila
not image

Takács Petra

2022. január 8. - 08:04

Egy hónapja van lélegeztetőgépen Csollány Szilveszter, aki szó szerint küzd az életéért, ahogyan az orvosok is.

Továbbra sem tudni részletes információkat Csollány Szilveszter állapotáról, aki egy hónapja került lélegeztetőgépre a súlyos állapota miatt. December első hetében robbant a hír, miszerint az 51 éves olimpiai bajnokot az intenzív osztályon ápolják.

A legendás tornász, aki a mai napig sokak példaképe, a súlyos állapota előtt egy hónappal kapta el a koronavírust, körülbelül nyolc héttel ezelőtt. Végül egy budapesti kórházba került, és jelenleg is ott kezelik, lélegeztetőgép segítségével tartják életben.

A Blikk a cikkében arról ír, hogy Csollány kapott oltást, mivel Ausztriában dolgozott, ahol megkövetelték tőle a védettséget. „Csollány Szilveszter korábban a Facebook-oldalán több oltásellenes posztot is megosztott. Nem akarta felvenni a koronavírus elleni vakcinát, ám mivel Ausztriában dolgozott, egy kis kismartoni klubnál volt edző, ahol megkövetelték tőle – a gyerekek miatt is – a védettséget, ezért beoltatta magát.” – írja a Blikk a cikkében.

Dr. Letoha Tamás kutatóorvos mondta el, hogy az olimpikon milyen vakcinát kapott a súlyos állapota előtt. Egydózisú vektorvakcinát vett fel, amit a Janssen biztosított számára.

Az oltást azonban két héttel azelőtt vette fel, hogy kórházba került volna, így a védettség teljes szintje nem tudott kialakulni a szervezetében. Csollányt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, ahol nagyon-nagyon jó kezekben van, az ország legjobb orvosai vannak mellette, és mindent megtesznek, amit lehet.

Valószínűleg csak nagyon kevesen tudhatják, hogy milyen Csollány jelenlegi állapota, illetve milyen esélyei vannak a túlélésre, mivel a család semmilyen információt nem közöl. „A Magyar Tornaszövetségben próbálták felvenni a kapcsolatot a családdal, de eddig nem sok sikerrel.” – írja a Blikk.