Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Óvatos csökkenésnek indul a benzin ára péntektől

A gázolajé viszont egyelőre még nem változik.

Fotó: Unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Bruttó három forinttal lesz olcsóbb a benzin péntektől, ezzel a 95-ös átlagára 600 forintra módosul, míg a gázolaj literenkénti ára marad 640 forinton – írja a holtankoljak.hu. Utóbbi egy héttel ezelőtt változott utoljára, akkor még emelkedő tendencia volt jellemző, azóta viszont valamivel kedvezőbb a helyzet.

Az olaj hordónkénti ára ugyanis csökkenésnek indult, ami korábban a vörös-tengeri konfliktusok miatt emelkedett. A szakértők prognózisa ugyanakkor csökkenést várt, ami a héten meg is történt. Ezzel szemben a forint továbbra is hullámzóan teljesít a dollárral szemben, ami már kevésbé jó hír.

A várakozások szerint a következő hét így is jelentősebb ármérséklődést hozhat a kutakon, az optimistább előrejelzések szerint akár kétszámjegyű is lehet a csökkenés. Idén folyamatosan emelkedtek az árak, a jövedéki adó emelése pedig további 41 forinttal tett rá a literenkénti árakra.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.