Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Ismét drágább lesz az üzemanyag, nemzetközi okok is húzódnak az újabb emelés mögött

A következő napokban további drágulás várható a töltőállomásokon.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Január utolsó napján ismét emelkedik mind a gázolaj, mind pedig a benzin nagykereskedelmi ára. Mindkét üzemanyagfajta 7-7 forinttal lesz drágább szerdától, így egy liter gázolajért átlagosan már 632 forintot kell fizetni, míg a 95-ös benzin is 597 forintra drágul – számolt be róla a holtankoljak.hu.

Mint írták, az áremelkedés hátterében a vörös-tengeri összetűzések is szerepet játszanak, a támadások következményeképp ugyanis megugrottak az olajárak. A Brent hordónkénti ára mostanra elérte a 83 dolláros szintet, ami egyetlen hét alatt csaknem 6 százalékos drágulást jelent. Az elemzők szerint ugyanakkor nem lesz tartós az olaj drágulása.

Jelentős mérséklődésre azonban a következő hetekben még nem számíthatunk, így várhatóan további drágulást tapasztalhatunk a töltőállomásokon. A helyzeten az sem segít, hogy a forint sem teljesít jól a dollárral szemben, az árfolyam 2%-os romlása mellett csaknem 357 forintot kell fizetni egy dollárért.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.