Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Csökken az érdeklődés az otthonteremtési támogatás iránt, bővülhet a program

Fotó: Unsplash/Soroush Karimi
not image

Borbély Fanni

2021. július 25. - 23:16

Ahogy telik az idő, az emberek érdeklődése is csökken az otthonteremtési támogatás iránt, de ezzel egy időben az arra jogosultak száma is fogyóban van. Ahhoz, hogy a program a továbbiakban is működjön, új elemekkel bővülhet a támogatás.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa a 24.hu-nak elmondta, azt tapasztalják országos hálózatukban, hogy van egy réteg, akik már egy híradóban hallott kormánybejelentés után rohan a pénzintézetekhez. Ez a piacnak egy kis szegmense, de talán ők járnak a legjobban azzal, hogy időben lépnek.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

“Egy nagyobb réteget tesznek ki azok, akik megfontoltabban, de határozottan tudnak döntéseket hozni. Mivel jó ideje futnak az otthonteremtési kedvezmények, így értelemszerűen lassan, de folyamatosan csökken a száma az érdeklődőknek”

– mondta a szakértő.

Gadanecz szerint újabb kormányzati lépésekre számíthatunk a lakástámogatások ügyében, melynek első lépése lehet az otthonfelújítási kedvezmény is.

“Az államnak az az érdeke, hogy megmozgassa az egész országot, szeretnék, ha az emberek meg mernék forgatni a pénzüket. Ha kifizetik az asztalost, a festőt, akkor a szakemberek később máshol elköltik a befolyt összeget. Az egész program a fogyasztást serkenti, rendkívüli gazdaságélénkítő hatása van, tehát nem életszerű, hogy egyszer csak átmenet nélkül behúzzák a féket”

– fogalmazott Gadanecz Zoltán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.