Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

Egy héttel a verseny előtt csődeljárást kezdeményezett a Miss Universe tulajdonosa

A sajtó megkeresésére a vállalat megerősítette, valóban csődöt jelentett.

Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Telegraph jelentése szerint a Miss Universe tulajdonosa, a JKN Global Group csődöt jelentett, mindössze egy héttel a szépségverseny megrendezése előtt, ám azt is közölte, hogy a csődeljárástól függetlenül megrendezésre kerül a november 18-ra ütemezett verseny.

A cég, mely mindössze egy éve, 2022-ben 20 millió dollárért vásárolta meg a Miss Universe szervezetet, csütörtökön jelentette be, hogy „üzleti rehabilitációra” irányuló kérelmet nyújtott be, amit a thaiföldi csődbíróság elfogadott. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A JKN a honlapján közzétett nyilatkozatában azt írta, „továbbra is elsődleges prioritás marad” a cég számára, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák a jövő szombati döntő előtt a rajongóknak.

Fontos megjegyezni, hogy a csőd bejelentése nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy vállalat hamarosan megszűnik: számos nagyvállalat használta már a csődbejelentést eszközként arra, hogy megszabaduljon az adósságoktól és a költségektől, melyeket már nem engedhet meg magának.