Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Milliókat csalt ki áldozataiból a férfi, aki titkosügynöknek adta ki magát

Több tehetősebb embert is sikerült megtévesztenie meséjével.

Fotó: Pixabay
Epic

Czinder Tímea

Szerkesztő

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki elhitette magáról, hogy ő egy magas beosztású titkosügynök, és pénzt csalt ki áldozataiból, amelyet aztán a saját megélhetésére költött.

A férfi a fia ismeretségi körét felhasználva 2014-től 2017 őszéig több alkalommal nagyobb kölcsönöket kért a sértettektől, minden esetben magas rangú titkos ügynöknek kiadva magát. Egy alkalommal például az Európai Határ- és Partvédelmi Őrség (FRONTEX) vezetőjének adta ki magát, és rendszeresen hivatkozott széleskörű kapcsolatrendszerére. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A vádlott nagy erőfeszítéseket tett a megfelelő bizalmi viszony kialakításának érdekében, az egyik sértettet egy „általa irányított fedett akcióba” is magával vitte, egy másiknál pedig rendőri egyenruhában, fegyverrel jelent meg, és külföldi kiküldetésre hivatkozott, így a sértett nem is kétkedett a megbízhatóságában.

A vádlott rendszeresen kért nagyobb összegű pénzeket, kölcsönöket valótlan okokra hivatkozva, a sértetteknek pedig azt ígérte, a későbbiekben segítségükre lesz majd a kapcsolatrendszerét kihasználva. Több mint 26 millió kárt okozott, és szándékában sem állt a pénzek visszafizetése.

A férfi a fiától is rendszeresen kért kölcsönöket, amit a fiú egy idő után már nem teljesített.  Emiatt a vádlott 2017-től közel százhetvenszer hívta fel azért, hogy pénzhez jusson, végül pedig a fiú zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő az apjával szemben.

A rendőrség 2017. november 21-én vette őrizetbe a férfit az általa bérelt lakásban, a házkutatás során pedig engedély nélkül tartott lőfegyvert és 16 darab lőszert foglaltak le – számolt be a Telex.

A Debreceni Járásbíróság a vádlottat több rendbeli csalás bűntette, zaklatás vétsége, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a vagyona elkobzását 1,8 millió forint erejéig.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.