Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,044 $

Kétnapos akció során csaló taxisokra csaptak le a budapesti rendőrök

Ennek során 325 taxit állítottak meg, több engedélyt visszavontak, és egy körözött sofőrt is elfogtak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a társhatóságok munkatársaival tartott közös ellenőrzést Budapest területén, többek között a pesti alsó rakparton, az V. kerületi Erzsébet téren és környékén, valamint a X. kerületben október 13-án és 14-én éjjel.

A kétnapos akció során összesen 325 taxit ellenőriztek. A rendőrök elfogtak egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló, valamint egy kábítószert birtokló taxivezetőt, továbbá egy tulajdon elleni szabálysértés miatt körözött sofőrt – közölte a police.hu. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Mindemellett a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is találtak, illetve egy esetben egy vezetéstől eltiltott sofőrrel szemben is eljártak. Hozzátették, a BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel: négy esetben taxióra nélküli személyszállítás, kétszer árdrágítás, eltérő tarifa használata miatt.

Egy esetben törölték az adatokat a taxiórából, de érvénytelen drosztengedély és engedély nélküli személyszállítás is előfordult. Mint kiderült, nyugtaadási kötelezettség, foglalkoztatásbejelentés elmulasztása, valamint adószám nélkül végzett tevékenység miatt összesen 10 eljárás indult.

A közlekedési hatóság két esetben visszavonta a jármű műszaki engedélyét rossz műszaki állapot és engedély nélküli átalakítás miatt, s a feltárt szabályszegések miatt 11 drosztengedélyt vontak vissza. Kiemelték, hasonló ellenőrzések a későbbiekben is várhatók.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Legkevesebb két hónapra dőlhet ki a sorból Bellingham a Real Madridnál

A Real Madrid a lehető legjobbkor szerződtette le Mbappét, aki Bellingham góljait pótolhatja legkevesebb két hónapon át, ha meg kell operálni a brit sztárt.