Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

700 ezer forintot csalt ki áldozatától, majd 10 milliót követelt azzal fenyegetőzve, hogy elrabolja lányát, őt pedig megöli

A 28 éves nyírbátori férfi egy rakodógépet kínált eladásra, az elutalt 700 ezer forinttal eltűnt, majd újra feltűnt, ám ekkor már gyilkossággal és emberrablással fenyegetőzve követelt 10 millió forintot az áldozattól.

Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egy sárpilisi férfi tett feljelentést 2022. április közepén, hogy egy internetes oldalon eladásra kínált rakodógépet szeretett volna megvásárolni. A hirdetővel meg is egyeztek a vételárban, valamint a biztosítékként fizetendő előlegben.

A feljelentő a hirdetésben szereplő bankszámlára át is utalta az utóbbit, összesen 700.000 forintot. A hirdető ezt követően nem tette lehetővé, hogy a vásárló a gépet megnézze, majd elérhetetlenné vált számára, az előleget pedig nem utalta vissza. A Szekszárdi Rendőrkapitányság az ügyben nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást kezdeményezett. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A későbbiekben a sértett lánya 2022. április 22-én tett feljelentést, hogy egy ismeretlen férfi felhívta telefonon és arra kényszerítette, hogy édesapját vegye rá további 10.000.000 forint átutalására a korábban megadott bankszámlára, ellenkező esetben őt elrabolja, apjának családját pedig megöli. Az átutalás nem történt meg.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett elkövetésének kísérlete miatt. Ennek során tanúként kihallgatták a nő férfi testvérét, aki elmondta, hogy ő is kapott egy hasonló tartalmú hívást, melyben 5.000.000 forintot követelt a hívó. A pénzt ebben az esetben sem kapta meg.

A szekszárdi rendőrök széleskörű nyomozást folytattak az ügyekben, így jutottak el egy 28 éves nyírbátori férfihez, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmények elkövetésével. Lakhelyén kutatást tartottak, melynek során számos tárgyi bizonyítékot sikerült lefoglalniuk. A nyomozók több személyt is kihallgattak, akik terhelő vallomást tettek rá.

A police.hu beszámolója szerint a férfit előállították, majd a fent leírt bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett érdemi vallomást. Ezt követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfit 2022. április 29-én letartóztatta. Ügyében a Szekszárdi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.