Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

A Ligeti Juliska utcában bukkantak rá földmunkák során a robbanóeszközre.

...svg content...Fotó: Facebook/MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred A kép illusztráció.
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden közölte az MTI-vel, hogy négy családi házat kell kiüríteni Gödöllőn a Ligeti Juliska utcában, ahol földmunkák során egy vélhetően második világháborús robbanóeszközre bukkantak.

Gajdos Milán főhadnagy megosztotta, egy építési területen a föld alól került elő a feltételezett robbanóeszköz, melynek vizsgálatát a tűzszerész katonák végezték el. Megjegyezte, a biztonságos feladatellátás miatt ürítette ki a rendőrség a négy közeli családi házat.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje nem sokkal később, kedd délelőtt már arról tájékoztatott, hogy a tűzszerészek sikeresen elszállították a Gödöllőn előkerült második világháborús repeszbombát.

A tiszt megosztotta, a tűzszerész járőr megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, 35 kilogrammos szovjet repeszbombát találtak, biztosított gyújtószerkezettel.

Az eszközt végül elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik; megjegyezve, hogy a repeszbomba elszállítása után a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.