Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,871 $

Családi biznisz: együtt termesztették és értékesítették a marihuánát Soroksáron

Egy testvérpár, az apjuk, a nagybácsi és a család egy barátja is részt vett az illegális bizniszben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Esteban López
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a testvérek és apjuk 2022 nyarán elhatározták, hogy a használatukban álló soroksári és kiskunlacházi ingatlanjaikon indiaikender-ültetvényeket alakítanak ki, majd a leszüretelt marihuanát ismerősi körükben értékesítik.

Az ehhez szükséges kellékeket gazdaboltokból és mezőgazdasági szaküzletekből a testvérpár szerezte be, míg a növények napi szintű gondozását – megbízásuk alapján és az apa, valamint az egyik fiú rendszeres felügyelete mellett – a kiskunlacházi ültetvényen a család egyik barátja, míg Soroksáron a nagybácsi végezte. Soron kívül Karácsony Gergely ismét kiakadt a Magyar Nagydíj alatt repkedő helikopterek miatt

A leszüretelt marihuána értékesítését apa és fiai intézték oly módon, hogy a kábítószert szárítás és előkészítés után a soroksári ültetvényükhöz közeli lakóhelyükön felhalmozták, majd onnan, vagy a lakóhelyükhöz közeli közterületi helyszíneken a vevőiket maguk is kiszolgálták.

Az egyik legnagyobb vásárlójuk egy díler volt, aki a családtól megvásárolt kábítószert továbbértékesítette, illetve alkalmanként vevőket is közvetített az eladóknak. A bevételt az édesapa kezelte, majd osztotta el a társai között.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló, 2023 januárjában elfogott családtagokra és a család barátjára fegyház-, míg a velük kapcsolatban álló dílerre börtön, továbbá mindannyiukkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál. Az ültetvényeken elkövetett áramlopások miatt külön büntetőeljárások vannak folyamatban.

Csípős választ kapott Karácsony Gergely az F1-es helikopteres posztjára

Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő sem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely legutóbbi posztját, ami ezúttal a Magyar Nagydíjról szólt.