Félvezetőgyár építésével enyhítene a chiphiányon a Samsung

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. november 24. - 00:41

Kiderült, hogy Texasban létesülhet a dél-koreai gyártó legújabb létesítménye, amelyben kizárólag saját fejlesztésű chipeket fognak előállítani.

A Bloomberg forrásaitól származó információk alapján a Samsungnál abban bíznak, hogy több amerikai ügyfelet tudnak megnyerni, főként annak köszönhetően, hogy az üzemben a legfejlettebb chipeket gyártanák, az Egyesült Államoknak pedig jól jön az ellátási láncok bizonytalansága közepette, hogy bővülnek az országon belüli kapacitásai.

A Portfolio hírportál riportjából kiderült, a Samsung még nem kommentálta a bennfentes iparági forrásokat, ám ha hihetünk ezeknek a szivárogtatásoknak, akkor bizony komoly enyhülés várható az elektronikai cikkek piacán.

A Samsung számára elengedhetetlenül fontos a beruházás már csak azért is, mert tajvani versenytársa, a Taiwan Semiconductor Manufacturing az Intellel együttműködésben dollármilliárdokat költ világszerte az élvonalbeli technológiákat alkalmazó gyárak kapacitásainak bővítésére.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Az elkövetkező egy évtizedben mintegy 17 milliárd dolláros beruházást vihetnek véghez csak az Egyesült Államokban, ezáltal nagyjából 1 800 munkahelyet teremthetnének, de a világ más pontján is terveznek gyárakat létesíteni.