Dollár
423,28 Ft
Euró
407,65 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
19,826 $

Vérengzés a katonák ellen: 32 embert mészároltak le

Illusztráció/MTI/EPA/Legnan Koula
not image

Nagy Noel

2021. november 18. - 22:02

Legalább 28 katonát és négy civilt mészároltak le a dzsihadista terroristák a hétvége folyamán egyetlen támadás keretében.

Nagyon keményen elszabadult az erőszak a Száhel-övben, különösen Burkina Fasóban, Nigerben és Maliban az elmúlt évek folyamán. Az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető helyi szervezetek folyamatosan mészárolják az egyébként ártatlan civil lakosokat.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

A terroristák ezúttal Burkina Faso északi részén tartottak vérfürdőt, amelynek során 28 katonát mészároltak le – írja az AP hírügynökség. Ez a legsúlyosabb támadás, ami a katonákat érte a dzsihadista erőszak kitörése óta.

A kormány az erőszakot „barbárinak és gyávának” nevezte közleményében, valamint három napos nemzeti gyászt hirdetettek. Egyelőre a halálozási adatok előzetesek, így még elképzelhető, hogy több áldozatról fognak beszámolni.

A dzsihadista támadások megkezdődése óta már több ezer ember vesztette életét Burkina Fasóban, több millió ember pedig elmenekült az országból. Az erőszak epicentruma Tillaberi régió, ami pont a Nigerrel és Malival közös hármashatárnál fekszik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.