Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Vérengzés a katonák ellen: 32 embert mészároltak le

Legalább 28 katonát és négy civilt mészároltak le a dzsihadista terroristák a hétvége folyamán egyetlen támadás keretében.

...svg content...Illusztráció/MTI/EPA/Legnan Koula
Afrika

Nagy Noel

Szerkesztő

Nagyon keményen elszabadult az erőszak a Száhel-övben, különösen Burkina Fasóban, Nigerben és Maliban az elmúlt évek folyamán. Az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető helyi szervezetek folyamatosan mészárolják az egyébként ártatlan civil lakosokat.

A terroristák ezúttal Burkina Faso északi részén tartottak vérfürdőt, amelynek során 28 katonát mészároltak le – írja az AP hírügynökség. Ez a legsúlyosabb támadás, ami a katonákat érte a dzsihadista erőszak kitörése óta. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A kormány az erőszakot „barbárinak és gyávának” nevezte közleményében, valamint három napos nemzeti gyászt hirdetettek. Egyelőre a halálozási adatok előzetesek, így még elképzelhető, hogy több áldozatról fognak beszámolni.

A dzsihadista támadások megkezdődése óta már több ezer ember vesztette életét Burkina Fasóban, több millió ember pedig elmenekült az országból. Az erőszak epicentruma Tillaberi régió, ami pont a Nigerrel és Malival közös hármashatárnál fekszik.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.