Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Katonákat gyilkoltak meg és egészségügyi központot gyújtottak fel a terroristák: 19 halott

Nem ismernek kegyelmet a Száhel-öv terroristái, amely egy újabb kegyetlen mészárlásban megnyilvánult.

...svg content...Illusztráció/MTI/EPA/Legnan Koula
Afrika
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Ezúttal kilenc katonát és tíz civilt mészároltak le a terroristák a brutális erőszakhullám által sújtott Burkina Fasóban – számolt be róla az AP hírügynökség.

A támadás még vasárnap történt az ország északi részén található Foube-ban, amelynek során az Orvosok Határok Nélkül civil szervezet önkénteseit is megsebesítették, valamint felgyújtottak egy egészségügyi központot. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Mamadou Diarra, az Orvosok Határok Nélkül Burkina Fasói irodájának vezetője közölte, hogy lesokkolta őket a támadás, amely miatt most nem tudnak többé abban a központban betegeket ellátni.

Egyre keményebben kezd eszkalálódni az erőszak Burkina Fasóban, ahol az Al-Kaida és az Iszlám Állam helyi szervezetei hajtanak végre brutális mészárlásokat. Csak ebben a hónapban volt egy kemény vérfürdő, amelynek során 50 embert öltek meg.

Az erőszakhullám néhány éve indult el Burkina Fasóban, valamint a szomszédos Maliban és Nigerben, ahol megvetették a lábukat a dzsihadisták. Ennek következtében már több ezer ember vesztette életét, valamint több millióan elhagyták otthonukat.