Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Burkina Faso: a junta felfüggesztett egy francia magazint „valótlan” hírek miatt

A juntának az volt a problémája, hogy a francia magazin nem az ő narratívájuk alapján számolt be az országban zajló eseményekről.

Fotó: MTI/EPA
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy közleményben jelentették be, hogy Burkina Faso katonai juntája hétfőn felfüggesztette a Jeune Afrique című francia hírmagazint, mert az állításuk szerint „valótlan” cikkeket közölt.

A junta által kiadott közlemény szerint a „valótlan” tartalmú cikkek az ország fegyveres erőin belüli feszültségről és elégedetlenségről számoltak be, amit a junta nem néz jó szemmel, hiszen az ő narratívájukkal ellentétes. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A CNN megjegyezte, a Jeune Afrique felfüggesztése a francia médiával szembeni fellépés legutóbbi fokozódását jelenti azóta, hogy a nyugat-afrikai ország tavaly katonai uralom alá került.

A junta által kiadott közlemény azzal is megvádolta a kiadványt, hogy az elmúlt négy napban megjelent két cikket követően „a fegyveres erők lejáratására törekedett”, és manipulálta az információkat, hogy „káoszt terjesszen” az országban.

Noha a CNN megkereste az ügyben a szóban forgó francia magazint is, a Jeune Afrique egyelőre nem reagált az e-mailben küldött kommentárkérésre.

Látványosan emelkedik azon idősek száma, akik túl sok gyógyszert szednek

Minél több gyógyszer szed egyszerre valaki, annál kevesebb a gyógyulás esélye.

A műfenyő vagy a vágott fenyő a környezetkímélőbb? A szakértő válaszol

A Klímapolitikai Intézet kutatója szerint tévhit, hogy a műfenyőt vásárlók környezettudatosabbak lennének, a vágott fenyő sokkal kevésbé terheli a klímát.