Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kiderült, minimum meddig tarthat az élelmiszerárstop, komoly büntetések lehetnek

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart az Alkotmánybíróság (Ab) migrációval kapcsolatos döntéséről a Miniszterelnökségen 2021. december 10-én. A miniszter elmondta, az Ab friss határozata világos irányt ad a magyar migrációs politikának, mindenben alátámasztja a kormány eddigi döntéseit és lehetőséget ad teljes körű végrehajtásukra. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A kormányinfó ideje alatt arra is fény derült, hogy meddig tarthat minimum a nemrég bejelentett élelmiszerstop.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke jelentette be a legújabb gazdasági segítséget az emberek részére, ami az élelmiszerárstopot takarja maga mögött. Ez több termékre értendő, de arról korábban nem esett szó, hogy ez meddig maradhat érvényben.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfó ideje alatt jelentette be, hogy az intézkedést 3 hónapra hozták, de az meghosszabbítható. Emellett ellenőrizni fogják az intézkedés betartását, hasonlóan a szerbek mintájára.

Azok, akik megszegik a szabályokat, büntetésre számíthatnak. Egy többszintű szigorú szankciórendszert dolgoztak ki, aminek része a pénzbírság. Ennek felső összege jelenleg nem ismert, de annyit már tudni, hogy visszatartó hatással fog bírni.

Rövidesen ennek a részleteit is közölni fogja a kormány, így megtudhatjuk, hogy mekkora lesz a legmagasabb pénzbüntetést, amit kioszthatnak ezen szabályszegésen belül.