Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Sorra fosztotta ki a budapesti jegyautomatákat, elfogták az enyveskezű férfit

Videó is készült az elfogásról.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság keddi beszámolója szerint valaki tömegközlekedési jegyeket árusító automatákat tört fel Budapesten és környékén, s bár az automatákban nem volt hatalmas összeg, a gépek megbontásával okozott kár mégis több tízmillió forintra tehető.

A bűncselekmény-sorozat idén január végén kezdődött, amikor a fővárosi Szemeretelep vasútállomáson feszítettek fel egy jegykiadó automatát: sok pénz ugyan nem volt benne, ám az elkövető a bankjegykezelő szekrény ellopásával és a rongálással összesen 9,5 millió forint kárt okozott. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az elkövető azonban itt nem állt meg, folytatta a jegyautomaták kifosztását. A következő hetekben négy hasonló lopás történt a főváros közeli településeken, egy további esetben csak rongálási kárt okozott az elkövető, míg két alkalommal előkészületi stádiumban maradt a bűncselekmény.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága indított nyomozást az ügyben, melyet az ORFK koordinált országosan. Mint kiderült, az elkövető leragasztotta az automaták kameráit, ám az egyenruhások a széles körű adatgyűjtés és a bűnügyi együttműködés eredményeként az utolsó lopás után 8 nappal, március 22-én elfogták a tettest egy Kiskőrös közeli tanyán, a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök segítségével:

Az ingatlant átkutatva az egyenruhások az elkövetéshez használt szerszámok és ruhák mellett megtalálták az ellopott, majd elégetett pénzkazettákat, valamint a bűncselekményekből származó érméket és bankjegyeket is. Ezeken túl egy Budapestről elvitt, több mint egymillió forint értékű biciklit is lefoglaltak, illetve egy szintén a fővárosból lopott motorkerékpárt, amire a férfi a pénzkazetták lemezeiből készített hamis rendszámot.

A police.hu oldalon közzétett beszámoló szerint az 54 éves B. Győzőt nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A gyanúsított nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.