Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,99 Ft
Euró
396,51 Ft
Font
470,96 Ft
Bitcoin
67,059 $

Brutális széllökésekkel és mínusz 23 fokkal érkezik a szibériai hideg

A napokban mindannyian fellélegeztünk egy kicsit a felmelegedésnek köszönhetően, most azonban gyorsan búcsút is inthetünk a jó időnek: a hét második felében ugyanis talán az év eddigi legbrutálisabb lehűlését tapasztalhatjuk majd.

...svg content...Flickr/Nagy David
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szerdára eléri hazánkat egy időjárás-változást elősegítő ciklon, melynek eleinte az előoldalán leszünk, így az északi megyéket leszámítva enyhébb időre készülhetünk, főként az ország déli résszén, ahol a mostanában megszokott 8-10 fok környékén fog mozogni a hőmérséklet.

Az északi országrészre azonban nem fog eljutni a meleg, így ott leginkább fagypont körüli hőmérséklet lesz jellemző, ám már szerdán egy jelentős mennyiségű csapadék hullhat, mely északon és északnyugaton eső, illetve havas eső formájában jelentkezik majd, maradandó hó azonban csak az északnyugati régióban várható. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Azok, akik szeretik a téli fagyos időjárást most igazán örülhetnek, ugyanis a hidegfront érkezésével óránkénti 60-80 kilométeres széllökésekkel számolhatunk a Bakonyban, a budai hegyekben, a Pilisben, a Börzsönyben és az Alpokalján, azonban a Balatonnál nem kizárt, hogy akár 100-110 kilométer per órával süvít majd a szél.

A markáns sarkvidéki hideg órákon belül akár húszfokos lehűlést is eredményezhet, s míg éjjel csak az ország északi és nyugati részén lesz tapasztalható, reggelre akár már a Tisza vonalát is elérheti a fagy. Északon mínusz 10, az ország többi részén pedig mínusz öt fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, péntek reggelre pedig akár az ország egészén mínusz 7-10 fok körüli fagyra ébredhetünk.

A csapadék péntek estére nyugat felől már hó formájában fog érkezni, a déli órákban pedig már országszerte havazásra érdemes készülnünk. S bár a hidegfronttal a csapadék mennyisége fokozatosan megszűnik majd, az előzetes számítások alapján az ország egész területén várható havazás nyomán akár tíz centis hóval is számolhatunk.

Ahogy arról az Index is beszámolt, az egész országot érintő hideg miatt 1500 méter magasan akár mínusz 15, mínusz 23 fokot is elérheti a hőmérséklet, mely az elmúlt évek időjárásához képest az egyik leghidegebb időszakot hozhatja Magyarországon. A hétvégén és az azt követő napokban a hajnali órákban mínusz 20 fok környékén fog stagnálni a hőmérséklet, napközben pedig jellemzően mínusz 5 és mínusz 12 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.