Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Brutális részleteket ismertettek a kórházi szurkálásról

Illusztráció/Flickr/Martijn van Veelen
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője brutális részleteket ismertetett arról a kínai férfiról, aki sebészollóval szurkált meg egy lélegeztetőgépen lévő beteget.

A Police.hu YouTube-csatornájára feltöltött videóban Gál elmondta, hogy egy ápoló lett arra figyelmes, hogy az egyik női beteg éppen segélykiáltásokat intéz. A kórterembe belépve látta meg, hogy a kínai férfi az egyik kezével egy beteget fojtogat, a másik kezével pedig a mellkasát üti.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Mint mondta, a kínai férfi amint meglátta az ápolót, felkapott egy sebészollót és megindult az elszörnyedt szemtanú felé. Az ápoló ezt követően a folyosóra hátrált, és egy kollegájával védekezési célból különböző eszközöket vettek magukhoz.

A támadó ekkor viszont hirtelen bement egy másik kórterembe, és rátámadt a lélegeztetőgépen lévő áldozatra. Az alezredes elmondása szerint kitépte a beteg szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel 30-szor sújtott le az asszony fejére.

A kínai férfi ezt követően kiment a folyosóra, és az időközben helyszínre érkező egyik biztonsági őrre is rátámadt, akit szintén sikerült megsebesíteni. A támadót csak ezt követően sikerült a földre teperni, és átadni a kiérkező rendőrök számára.

Gál jelezte, hogy az 54 éves tanárnő a súlyos támadást követően oxigénhiányos állapotba került, újra kellett éleszteni, ám állapota annyira kritikussá vált, hogy szombat délelőtt életét vesztette. Hozzátette: egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a férfi kábítószert fogyaszt, a kóros elmeállapotról viszont nem mondott információt az alezredes.

Annyit ismertetett még, hogy jelenleg egy elmemegfigyelőben tartják a férfit, aki egyébként szakácsként dolgozik a fővárosban. Gál elmondta, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy mi volt az, ami kiváltotta a férfinél a bűncselekmény elkövetését.

A 37 éves kínai férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletén felül közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekménnyel, és súlyos testi sértéssel fogják meggyanúsítani.