Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Brutális részleteket ismertettek a kórházi szurkálásról

Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője brutális részleteket ismertetett arról a kínai férfiról, aki sebészollóval szurkált meg egy lélegeztetőgépen lévő beteget.

...svg content...Illusztráció/Flickr/Martijn van Veelen
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Police.hu YouTube-csatornájára feltöltött videóban Gál elmondta, hogy egy ápoló lett arra figyelmes, hogy az egyik női beteg éppen segélykiáltásokat intéz. A kórterembe belépve látta meg, hogy a kínai férfi az egyik kezével egy beteget fojtogat, a másik kezével pedig a mellkasát üti.

Mint mondta, a kínai férfi amint meglátta az ápolót, felkapott egy sebészollót és megindult az elszörnyedt szemtanú felé. Az ápoló ezt követően a folyosóra hátrált, és egy kollegájával védekezési célból különböző eszközöket vettek magukhoz. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A támadó ekkor viszont hirtelen bement egy másik kórterembe, és rátámadt a lélegeztetőgépen lévő áldozatra. Az alezredes elmondása szerint kitépte a beteg szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel 30-szor sújtott le az asszony fejére.

A kínai férfi ezt követően kiment a folyosóra, és az időközben helyszínre érkező egyik biztonsági őrre is rátámadt, akit szintén sikerült megsebesíteni. A támadót csak ezt követően sikerült a földre teperni, és átadni a kiérkező rendőrök számára.

Gál jelezte, hogy az 54 éves tanárnő a súlyos támadást követően oxigénhiányos állapotba került, újra kellett éleszteni, ám állapota annyira kritikussá vált, hogy szombat délelőtt életét vesztette. Hozzátette: egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a férfi kábítószert fogyaszt, a kóros elmeállapotról viszont nem mondott információt az alezredes.

Annyit ismertetett még, hogy jelenleg egy elmemegfigyelőben tartják a férfit, aki egyébként szakácsként dolgozik a fővárosban. Gál elmondta, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy mi volt az, ami kiváltotta a férfinél a bűncselekmény elkövetését.

A 37 éves kínai férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletén felül közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekménnyel, és súlyos testi sértéssel fogják meggyanúsítani.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.