Brutális kamera kerülhet az új Samsung Galaxy A-szériás telefonba

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 19. - 23:48

Az újgenerációs Galaxy A73 készülékek a pletykák szerint 108 megapixel felbontású főkamerát kaphatnak.

A Xiaomi Mi Note 10 okostelefonba került elsőként 2019 novemberében az extrémmagas felbontású, 108 megapixeles szenzor, ami azóta is állja a sarat, és minden idők egyik legrészletesebb kamerájaként tartják számon.

A Sammobile hírportál értesülései szerint a dél-koreai gyártó elérhető árú telefonjaiba szeretné implementálni az egységet, mégpedig a jövőre érkező Galaxy A73 modellekbe, amelyekkel valósággal bankot robbanthatnának.

A népszerű A-sorozat következő darabja szivárogtatók szerint ISOCELL HM2 1/52” szenzorral lesz felszerelve, ami szinte megegyezik a Mi Note 10-ben látott lencse specifikációval.

Minden idők legkisebb 108 megapixeles szenzoráról beszélhetünk, amit a Samsung valaha is legyártott, ugyanis 0,7 µm-es pixelsűrűséggel látták el, ez pedig egy középkategóriás okoseszköz esetében egészen pazar teljesítményként értékelhető.

Természetesen az OIS stabilizátor sem maradhat ki az összképből, mint ahogyan a komoly ráncfelvarráson átesett külső dizájn sem, bár arra még legalább fél évet várnunk kell, hogy kiderüljön, végül miként fest majd a készülék.