Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Tizenegyesekkel kiesett Brazília Katarban, Horvátország ott van az elődöntőben

Fotó: EPA/Rolex dela Pena
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Drámai körülmények között esett ki Brazília Horvátország ellen, hiába a rengeteg helyzet.

Erős túlzással sem lehetett azt mondani, hogy Horvátország esélyesként várta a Brazília elleni negyeddöntőt, már csak az eddig mutatott felemás teljesítményük miatt sem. Ugyanakkor Katarban nem egy sokkoló meglepetést láthattunk, így a brazil csapat sem tartalékolhatott.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Arra azonban nem számíthattak, hogy ennyire nehézkes lesz a horvátok ellen. Valószínűleg nem sokan tippeltek volna arra, hogy egyetlen egy gól sem születik a rendes játékidőben, márpedig ez volt a helyzet.

A brazilok ugyan az első félidőben is kidolgoztak pár helyzetet, Livakovic mindig résen volt, és számos nagy védést mutatott be a meccsen. Brazília pedig mintha egyre inkább frusztrálttá vált volna az eredmény, a kihagyott helyzetek miatt.

Úgy tűnt, Neymar lesz a hős

Volt is miért aggódniuk, mert nem lehetett rajtuk érezni azt a fajta átütőerőt, ami alapján gólokkal verhetnék Horvátországot. Egyértelműen Brazília volt a jobb, és többet is tettek azért, hogy ők jussanak tovább.

Miután a rendes játékidőben nem született gól, jöhetett a feszült hosszabbítás. Tite szövetségi kapitány is rendkívül hevesen beszélt a fiaihoz a pálya szélén a rövid szünetben, hogy minél hamarabb döntsék el a kérdést, nehogy büntetőkig menjenek, mert ott bármi megtörténhet.

Az első gólra egészen a 106. percig kellett várnunk, Neymar egy látványos támadás végén bombázott a horvátok kapujába. Ezzel Horvátországnak váltania kellett, mert már az egyenlítésért kellett menniük. Addig a pontig még csak kaput eltaláló lövésük sem volt, ez szintén nem sok jót vetítette előre.

Az első kaput eltalált lövésből egyenlített Horvátország

Amikor már a többség elkönyvelte a brazilok továbbjutását, a 117. percben Petkovic betalált, ami az első kaput eltalált lövése volt a horvát válogatottnak. Egész Brazília ledöbbent, majd jöhettek a büntetők, amit a dél-amerikaiak nagyon el akartak kerülni. Livakovic jól hangolt a büntetőpárbajra, ráadásul az utolsó másodpercekben is volt egy kulcsfontosságú védése.

A horvátok jól kezdtek, berúgták az első büntetőjüket, míg a brazilok kihagyták, amivel azonnal hátrányba kerültek. Rodrygo gyengén lőtte a büntetőt, nem volt nehéz dolga a kapusnak, majd jött a következő kör. Livakovic ezt is érezte, ám Casemiro kellően erősen és pontosan lőtte meg a labdát, így javítani tudtak. Miután Marquinhos kapufát lőtt, és a labda nem került a kapuba, Horvátország már ott van az elődöntőben.

Az este folyamán még egy mérkőzést rendeznek, Hollandia és Argentína játszik egymással, ami ugyancsak izgalmasnak ígérkezik, és nehéz lenne megmondani, hogy ki fog továbbjutni másodikként az elődöntőbe.