Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,85 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
463,57 Ft
Bitcoin
67,385 $

Tisztítószereket és testápoló cikkeket is gyárthatnak a rabok a börtönökben

A legújabb rendelet szerint tisztítószereket és testápoló cikkeket is gyárthatnak a börtönben lévő elítéltek az ott eltöltött idejük alatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Emiliano Bar
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A Belügyminisztérium lehetővé tette, hogy a börtönben lévő rabok még több mindent állítsanak előtt, természetesen rendezett, biztonságos és megfigyelt körülmények között. A termékek köre bővült, immáron tisztítószereket és testápoló cikkeket is gyárthatnak az elítéltek, amikkel hasznosabbá tehetik magukat.

A HVG beszámolója szerint hamarosan tusfürdőt, folyékony szappant vagy akár mosogatószert és ablakmosó folyadékot is gyárthatnak a magyar fogvatartottak, amire eddig nem volt példa. Miután törvény írja elő, hogy a rabok kötelesek dolgozni a börtönökben, nemcsak az objektumok fenntartását, karbantartását segítik, miközben munkát vállalnak a mosodákban és konyhákban is. Soron kívül Jelentős pénzt biztosít a kormány a kórházi klímák javítására

Ezzel együtt termelői, mezőgazdasági tevékenységet is végezhetnek. Ez többek között amiatt is fontos, hogy hasznosan töltsék az idejüket, lefoglalják őket, melynek mentális és lelki szerepe is van. Sőt, pénzt is kapnak ezért, az előző év minimálbér összegének legalább egyharmadát. A pénzt hazaküldhetik, esetlegesen félretehetik a szabadulásukra.

A börtönök mára lényegében önfenntartók, a gazdasági társaságok a többi között foglalkoznak állattenyésztéssel, növénytermesztéssel, vannak pékségeik, tésztagyáraik és egy vágóhídjuk is – írja a HVG.

Puzsér-pofon: őrizetbe vették, zárkába zárták és rabosították Ábrahám Róbertet

Mindezt a rendőrség is megerősítette, de az érintett felek újfent megszólaltak a történtekről, s elmondták saját verziójukat.

Már Mbappé is magára kapta a Real Madrid új idegenbeli mezét

Nem lesz gond azzal, hogy a nézők beazonosítsák a ReaL Madridot az idegenbeli meccseken, ahol nem éppen a szokványos szerelésben lépnek pályára.